fbpx

Colors by Vladana: Home sweet home, Kukice za ključeve

Kako od običnog komada daske napraviti mjesto na kom ćete uvijek naći ključeve?

Za početak komad daske koji ste odlučili ukrasiti, brusnim papirom obradite po krajevima kako biste uklonili sve neravnine…ne želimo da se neko ubode 😱 Nakon sređivanja ivica odabrani komad, u našem slučaju dio daske,  obojite u bijelo, da bi imali čistu bijelu površinu na kojoj će mašta raditi svoje. Ja sam koristila bijelu akrilnu boju.

Kako od običnog komada daske napraviti mjesto na kom ćete uvijek naći ključeve

U međuvremenu dok se boja suši izaberite salvetu (akrilne boje se brzo suše, ali ipak budite potpuno sigurni da se boja potpuno osušila prije nego nastavite rad). Kod odabira salvete jako je važno da odaberete neki neutralni dezen koji bi se uklopio u svako predsoblje a ukoliko ste već odredili mjesto gdje će stojati, u duhu prostora.

  • Kutija za nakit

    Unikatna izrada u dekupaž tehnici.
    20.00 Add to cart
    Alma Store Dekupaž logo

Ljepilom za dekupaž zalijepite salvetu. Obojite ostatak daske u boju koju ste izabrali. Sa preostalim površinama se igrajte.

COLORS BY VLADANA SHOP

Ja sam odabrala sivu i bijelu kombinaciju. Ako ste početnik, odgovarajuću boju možete dobiti miješanjem osnovnih. Ja sam pomiješala crnu i bijelu. Dasku sam oko salvete obojila u sivo i pomoću samoljepljivog šablona u bijeloj boji dodala slova. Uglove sam obradila finim brusnim papirom jako niježno zajedno sa neravninama koje su se slučajno pojavile prilikom ljepljenja salvete (otkriju se tek kada je sve suvo). Brusnim papirom se postiže efekat starog izgleda koji je danas u modi.

Kako od običnog komada daske napraviti mjesto na kom ćete uvijek naći ključeve

Sad je potrebno uraditi poslednje detalje. Ja sam izabrala drvene elemente sa slovima zajedno sa elementom u obliku srca. Isprobajte kombinacije i kada se definitivno odlučite gdje će šta stajati, zalijepite. Na kraju je potrebno dodati kukice na kojima će se kačiti ključevi.

Daska je bila malo tvrđa, pa je u pomoć priskočila i bušilica, ali na kraju sam ipak zadovoljna kako je sve ispalo.

Komad koji sam ovog puta sređivala je daska dimenzija 30x14cm. Na sebi ima 6 kukica.

Kako od običnog komada daske napraviti mjesto na kom ćete uvijek naći ključeve

Nadam se da se i Vama dopada. Da napomenem da se prilikom rada dešavaju nezgode i nije uvijek sve čisto i uredno.

Najbolje je da mjesto gdje radite zaštitite novinama ili starim stoljnjakom. Ako imate svježi manikir, stavite rukavice. Sigurno ćete uprljati ruke, išmirglati malo nokte, ili čak i sebe zalijepiti. Bušilicu ne koristite bez nadzora ako sa njome prvi put rukujete.

Pustite mašti na volju, malo se isprljajte, igrajte se bojama, oblicima i kreativno ispunite nekoliko sati.

#volimboje #colors_by_vladana

❤❤❤

Mjesto za ključeve

Intervju – Vladana Lukić, Colors by Vladana: Mlađe generacije više vole ručni rad

%d bloggers like this: