fbpx

Sjećate li se vremena prije ekspanzije digitalnih tehnologija, računara i mobilnih telefona? E pa mi smo odlučili da se vratimo u ta vremena da pričamo i kreiramo nešto što je bilo nezaobilazan dio svakog vrtića i kuće u kojoj je bilo djece.

Riječ je, kao što se mogli i sami zaključiti, o drvenim igračkama, uz koje su odrastale generacije. Često su to i bile prve igračke koje bi dijete dobijalo nakon onih plišanih, namijenjenih najmlađem dobu.

Prednost drvenih igračaka, kreiranih prateći prinicipe Valdorf i Montesori pedagogije, je u tome što djetetu omogućavaju bržu socijalizaciju, zbog toga što ne postoje polna ili starosna ograničenja a sama igra podrazumjeva saigrača i stimulans mašte. Ukoliko su saigrači roditelji uspostavlja se čvršća veza na relaciji dijete-roditelj.

Druga bitna karakteristika Keka toys igračaka je trajnost  što omogućava da se dijete tokom svog odrastanja igra  na različite načine, praveći razne kombinacije i istražujući različite mogućnosti igračaka. Mnogi su ovakav tip igračke ”naslijedili” od starije braće i sestara. Ipak, ukoliko to nije slučaj, Keka toys pružaju savršenu priliku posjedovanja unikatnih drvenih igračaka.

Još jedna od prednosti drvenih igračaka je u tome što su napravljene od prirodnog materijala i potpuno su neškodljive za zdravlje djece. Pored toga neke od odlika drvenih igračaka su: topao, prirodan osećaj drveta, prijatni zvukovi koje drvo proizvodi, drvo nije sakupljač prašine i lako je  za čišćenje. O bojama koje koristimo smo pisali na našem Blogu ovdje.

Postoji mnogo razloga zašto vjerujemo da će se Keka toys brend naći na prvom mjestu kada je u pitanju odabir drvenih igračaka za decu. Navešćemo nekoliko najvažnijih:

  1. Izrađene su od najkalitetnijeg drveta- 100% su prirodne, nisu toksične i kao takve veoma su dobre za dečju igru
  2. Koristimo sertifikovane boje vrhunskog kvaliteta
  3. Didaktičko su sredstvo- igračke koje se koriste kao sredstvo učenja
  4. Djeca sa Keka Toys igračkama uče oblike i uče da sklapaju oblike
  5. Djeca sa Keka toys igračkama uče boje
  6. Uče računanje vremena i matematiku
  7. Uče vrste životinja, hrane, aparate i predmete koji su odraslima svakodnevno u upotrebi
  8. Djeca sa Keka toys igračkama mogu vježbati finu motoriku, a time direktno pozitivno utiču na razvijanje govora
  9. Postoji mogućnost kreiranja potpuno personalizovanih igračaka

Posjetite www.keka.me

(0)

Šal sa džepovima upotpunit će vašu garderobu i sigurno će biti jedan od najčešćih radova koje ćete nositi.

S obzirom da je jako velik, izrada će trajati dosta dugo. Izaberite vunu koja vam je izuzetno draga i nosiva u što više kombinacija. Treba vam oko 400 gr vune.

Džepove možete raditi i u nekoj drugoj boji, ali i sa istom vunom.

 

Ja sam se odlučila za istu. Što su deblje vuna i igle izrada će biti lakša. Sama izrada je vrlo jednostavna, cijelo vrijeme pratite isti bod.

Šal možete radite uzorkom koji god želite, važno je da se ne uvija. Neke od uzoraka možete pronaći na sledećem linku 

Za više informacija i video uradaka posjetite sledeći  Youtube kanal.

(0)

NVO “Rural Urban”, čiji je sastavni dio i Kukica, pridružuje se pokretu digitalne solidarnosti.

Portal www.digitalnasolidarnost.me postavlja se u duhu pokreta Digitalne solidarnosti koji podrazumijeva ustupanje besplatnih servisa od strane digitalne zajednice. Digitalna solidarnost je podrška održavanju kontinuiteta poslovanja u izazovnom okruženju nastalom uslijed pandemije novog koronavirusa, posebno mikro i malim preduzećima, kojima je najpotrebnija.

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva ekonomije Crne Gore.

Ovdje ćete naći dostupne besplatne online servise koji mogu olakšati poslovanje u vanrednim okolnostima.

Vjerujemo da ćemo na ovaj način doprinijeti lakšem premošćavanju teškoća prouzrokovanih pandemijom, ali i doprinijeti da savremeni digitalni servisi zažive. – naveli su iz BI Consulting koji je i pokretač inicijative.

Budimo korak bliže digitalnom društvu kojem težimo i osnažimo crnogorsku digitalnu zajednicu.

(0)