fbpx

Amigurumi Šeme za heklane igračke

Amigurumi Šeme za heklane igračke

uradi sam amigurumi kawaii kaktus

Pisali smo ranije da je Amigurumi umjetnost pletenja ili heklanja “punjenih” igračaka koja potiče iz Japana. S obzirom da se igračke pune, veoma je važno da rad bude gust kako se ne bi vidjelo punjenje iznutra. Zato se obično amigurumi rade heklanjem i to heklanjem niskog stubića jer je najniži bod i od njega nastaje vrlo gusta tkanina.

Danas ove jako popularne igračke, kako zbog svog prelijepog izgleda i korištenja materijala koji ne ugrožavaju zdravlje djece, čine nezaobilazan poklon za mališane. Sve je veći broj kreativaca koji ih kreiraju a i onih koji planiraju započinjanje ove sigurno zabavne i kreativne tehnike stvaranja igračaka. Stoga smo odlučili vas uputiti na još par korisnih linkova ruske zajednice kreativaca.


Amigurum.ru

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Cijela šuma Amigurumi šema za heklanje i pletenje se može pronaći na platformi Amigurum.ru. Malo poznavanje ruskog jezika ili google translate alata će od vas stvariti  pravog Amigurumi majstora.


Amimore.ru

Amigurumi ljubav. Na platformi Amimore.ru vam zajednica sa velikom ljubavlju prenosi Amigurumi šeme za heklanje. Veliki broj šema je praćen video tutorijalom kao i mogućnošću download-a pdf fajl sa šemom za heklanje koji potom možete odštampati.


U Kukicinom Shop-u takođe mođete pronaći prelijepe ručno rađene igračke  a neke od njih prenosimo u nastavku:

Medo gusar

Pas Pospanko

Heklana lutka

A da li ste znali da na Kukici postoji servis preko kojeg je dovoljno da samo pošaljete fotografiju i kreativci Kukica zajednice će za Vas stvoriti unikat.

 

%d bloggers like this: