fbpx

Salvete za dekupaž: motivi za poklone

Dekupaž je veoma jednostavan kao tehnika, a veoma kreativan kao hobi, te ne čudi što je jako popularan. O tehnici dekupaža smo pisali i ranije na našem blogu.

U nastavku vam prenosimo savjete koji će vam olakšati odluku koje motive odabrati za rad.

Salvete za dekupaž za dječje poklone

Pokloni za djecu često su skupi ili se brzo kvare ako manje koštaju, te Vam savetujemo da ovdje iskoristite svoju kreativnost i maštu. Tako će za dječje poklone najbolje biti salvete sa motivima raznih likova iz crtanih filmova. Takve salvete lako ćete pronaći u knjižarama, a one prikazuju Jagodicu Bobicu, Diznijeve princeze, super heroje, poput Betmena i Spajdermena…i naravno, nezaobilazne Diznijeve junake, poput Mikija i Paje Patka.

Salvete ovog tipa možete prenijeti na ramove za slike, koje  deca obožavaju. Takođe, salvete sa crtanim junacima možete koristiti i na abažurima za lampe ili velikim kutijama za igračke, te pokloniti stvarno praktičnu i originalnu stvar. Ako se dvoumite, iste salvete možete koristiti za pravljenje setova, recimo seta od rama i kutije i slično. Mališane ćete sigurno obradovati.

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Salvete za dekupaž

Motivi za pripadnice ljepšeg pola

Ljepši pol sigurno će se oduševiti nekim romantičnim i ujedno praktičnim poklonom, a upravo to ćete postići ako se posvetite dekupažu, koristeći salvete sa motivima cveća, retro šarama ili šeširima, anđelčićima… sami prosudite kakva bi se to šara najviše dopala kao motiv poklona, te potražite baš takve salvete.

Salvete retro ili niježnog, romantičnog tipa, mogu se prenijeti na velike kutije koje će tako postati kutije za nakit. I ovdje Vam salvete sa istim motivom mogu pomoći da napravite setove. Tako salvete možete koristiti u setu futrole za naočare, dok salvete sa šeširima možete aplikovati na drvene podmetače.

Sve pripadnice ljepšeg pola koriste i vole šminku, ali nema svaka čašu za četkice i kutiju. To možete veoma lako napraviti prenoseći salvete sa slikama karmina, na primjer, na kutije ili čaše. Ili napravite veliku činiju za sitnice uz salvete sa motivima školjki i talasa.

Najbolje salvete za dekupaž poklona za muškarce

Ako mislite da će pripadnici jačeg pola ostati imuni na originalni poklon urađen dekupaž tehnikom, varate se. Naime, salvete za dekupaž ovog tipa možete birati prema timu za koji muškarac navija. Tako će salvete sa grbom omiljenog fudbalskog ili košarkaškog kluba pomoći da reparirate stari ram za fotografije, na primer, i oduševiti Vašeg muškarca.

Velike kutije takođe možete osvježiti uz salvete sa prikazom automobila, na primjer. Kutije rađene uz ovakve salvete mogu postati upadljiv dio enterijera, a služiti za odlaganje raznih sitnica, poput ručnog sata i ključeva. Za radni prostor, uz salvete sa motivom novca ili šahovske table, možete dodatno ukrasiti stalak za olovke. Futrola za naočare takođe dolazi u obzir, pogotovo ako riješite da i ovim povodom napravite manji set, te koristite salvete sa istim motivom

Dekupaz kutija

Kutija Paun

Kutija za medenjake i decija kutijica za sitnice

U našem Shop-u možete pronaći jako velik izbor predmeta ukrašenih dekupaž tehnikom. Takođe možete iskoristiti i mogućnost poručivanja predmeta, koristeći Kukicin servis Licitacija o kojem možete više saznati na sledećem linku

%d bloggers like this: