fbpx

Intervju – Vladana Lukić, Colors by Vladana: Mlađe generacije više vole ručni rad


Intervju koji slijedi radili smo sa Vladanom Lukić koja se bavi izradom sjajnih narukvica. Ona ima i svoj prepoznatljiv brend Colors by Vladana i poziva sve da se vrate vrijednostima ručnog rada.

Narukvice su, na prvi pogled, vaš zaštitni znak, da li je to stvar ljubavi prema njihovoj izradi, ili proizvod istraživanja tržišta?

Sa izradom narukvica sam počela prvo za svoje potrebe, nije bilo istraživanja tržišta. Uvijek kad bih kupila neku narukvicu, imala sam zamisao kako bih ja to prepravila po svom ukusu i tako je počelo. Svidjelo se sestri, drugaricama…par slika na internetu…i vremenom su same mušterije imale najviše simpatija prema narukvicama, pa su na taj način i usmjerile moj fokus na njih. Kompletan program koji izrađujem, koji detaljnije možete pogledati na mojoj instagram stranici @colors_by_vladana i fb kreativna oaza, pravim sa jednako mnogo ljubavi i ne bih mogla da izdvojim favorite.

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

S obzirom na veliki broj narukvica koje ste izradili, moramo pitati i otkud Vam inspiracija da napravite toliko različitih, a opet istih stvar?

Inspiriše me što ljudi stvarno vole i nose narukvice koje ja pravim i prepoznaju trud koji ulažem. Trudim se da ponudim raznolikost. Kako smo mi svi različiti i posebni na svoj način, ja se trudim da personalizujem narukvice. Pitam za interesovanja, omiljene boje, neku posebnu želju, koja je namjena i onda to bude Vaša narukvica, ali na moj način. Trudim se da uvijek budu drugačije, ali nekad bude i duplikata po želji kupca.

S obzirom da izrađujete i stolne ukrase, vjerovatno imate velikog iskustva u tržišnom poslovanje, pa nam recite kako je stanje na tržištu rukotvorine – da li jeftine kineske stvari i ovdje preuzimaju primat?

Što se tiče ukrasa bilo koje vrste, oni su nastali na nagovor i po željama stalnih mušterija. Vjeruju mojoj viziji i kreativnosti, pa mi samo pošalju nekoliko smjernica, a ostalo prepuste meni. Po mom mišljenju i poznavajući moje mušterije, mlađe generacije više vole ručni rad, predmete rađene po njihovoj želji, po zahtevu prostora, personalizovane stvari sa dušom i nekom pričom. Mislim da nam je svima dosta stereotipa, uniformi, onog  „tako mora“ i da se svi okrećemo vrijednostima ručnog rada. Sami nešto stvorimo, promjenimo ili zajedno uz pomoć rukotvoraca napravimo nešto posebno, samo naše i drugačije.

Za kraj Vam ostavljamo prostor za savjet ili poruku kreativcima Kukica zajednice i ostalim posjetiocima našeg sajta.

Moj omiljeni haštag na internetu je #volimboje. Njime poručujem svima da budu kreativni, ispolje svu svoju posebnost i ne plaše se boja. Za početak nosite šarene narukvice ide lijepo vrijeme, dozvolite bojama da probude najbolje u Vama. Jedan detalj kao što je narukvica to može.

 

POSJETITE SHOP COLORS BY VLADANA

%d bloggers like this: