fbpx

Kako odabrati poklon za dječji rođendan?

Pozvani ste na dječji rođendan i odabir idealnog poklona vam stvara probleme? Niste potpuno sigurno šta kupiti i gdje? Znajte da nije lako odabrati dobar poklon i pritom ne potrošiti previše novca. Dobar dio nas će na kraju pitati roditelje slavljenika šta kupiti i šta je najpotrebnije.

Ali, često ono šta roditelj smatra da djetetu treba razlikuje se od onoga što dijete želi. Rođendan je poseban dan, stoga i poklon treba odisati posebnošću. Kada kažemo poseban ne mislimo nužno i skup.

Dječje igračke u prodavnicama i shoping mol-ovima često znaju biti prilično visokih cijena i neprovjerenih kvaliteta i materijala o čemu smo više pisali OVDJE.

Predlažemo da se odlučite za kupovinu ručno rađenih igračaka, u Kukica Shop-u možete pronaći jako pristupačne dječje igračke ali takođe i poručiti izradu posebnih i unikatnih igračaka.

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Kreativci i kreativke na Kukici redovno uveseljavaju djecu svojim ručno rađenim igračkama.

U nastavku Vam prenosimo album sa nekim od igračaka koje su kreirale kreativke sa Kukice:

Kukicin prvi predlog za odabir poklona je pao na dječje igračke 🙂 bili smo malo pristrasni, priznajemo. 

Jedan od predloga koji imamo pri odabiru poklona je naravno da pitate roditelje djeteta kome idete na rođendan čime se igra, što ga veseli, zanima i kakve igre za djecu voli.

Ako imate priliku, upitajte dijete, šta je to što bi voljelo da dobije za rođendan, pa makar to bila igračka koja se vama čini nepotrebna i čudna, koja pravi buku ili nered. Ako se dijete tome veseli – odabrali ste dobar rođendanski poklon. ( Opet te igračke 🙂 )

Dječja odjeća

Odjeća je za većinu roditelja (HA!, ali oni nisu slavljenici :)) koristan i dobar poklon. Dijete tako ne razmišlja i teško da će se stvarno razveseliti nakon što odmota poklon i ugleda trenerku. Pokušajte se prisjetiti svog djetinjstva i osjećaja kad primite poklon kad tamo ono što baš i niste očekivali. 

I nakon što otvorite poklon sumnje su se ostvarile, trenerka 🙂

Ipak odjeća je sjajan izbor poklona, pogotovo kad je u pitanju ručno rađena odjeća i njenom odabiru  se pristupi na malko drugačiji način. Ukoliko znate da slavljenik ili slavljenica obožavaju Hello Kitty majice zanemarite posljednjih nekoliko rečenica. Kupite Hello Kitty. (Pokušajte saznati veličine koje odgovaraju kako bi kreativci kreirali savršen komad odjeće)

U prethodnom foto albumu ste se mogli uvjeriti u kreativnost članova Kukice. Zamislite samo kakav se izbor krije u Kukica Shop-u. Ukoliko ipak ne pronađete ono šta Vam se dopada, kreativci su spremni kreirati po porudžbi.

Dovoljno je samo poslati fotografiju Vaše zamisli ili želje i ubrzo nakon toga pristiće ponude na Vašu email adresu. Kukica je još ranije pokrenula servis Licitacija i Porudžbi. U par klikova stižete do ponude i dogovora .

Planirajte kupovinu poklona barem mjesec dana unaprijed kako ne biste morali panično i na brzinu kupiti bilo šta samo da ne dođete praznih ruku.

Ako kupujete poklon malom djetetu, do 2 godine, u tom je slučaju ponekad pametno pitati roditelja što djetetu treba i onda kupiti robicu, pelene, igračke za kupanje ili nešto slično. Za prvi rođendan je slična situacija ali se uvijek možete odlučiti za kupovinu ručno rađenih jastuka , papi ili ćebencadi.

Vjerujemo da već uspijevamo prenijeti našu ljubav prema rukotvorinama i da smo makar mrvicu olakšali odabir poklona za rođendan. U narednim postovima ćemo prenijeti još par savjeta kako odabrati idealan poklon koji se može koristiti kao didaktičko sredstvo i poboljšati psiho fizički razvoj djeteta.

Ostaje nam da Vas pozovemo da nastavite pratiti Kukicu –  zasigurno najkreativniju zajednicu Balkana.

Nastaviće se…

%d bloggers like this: