fbpx

Intervju, Kadić Edina: “Dekupaž je zabava, opuštanje i putovanje u šarenilo”

Nemali smo broj puta pisali o dekupaž umjetnosti, tehnikama koje je prate ali nekako nismo imali priliku uraditi intervju sa kreativkom koja se bavi upravo dekupažom. Sticaj lijepih okolnosti i magija broja 3 nas je dovela do kreativke iz Sanskog mosta.

Dok smo sa Edinom Kadić razgovarali putem društvenih mreža i dogovarali ovaj intervju osjetili smo duh koji se bori i stvara. Jako draga i pristupačna dama koja nas je svojom neposrednošću oduševila i pokazala da na Balkanu definitivno ima ljudi čije stvaralaštvo i ljubav prema rukotvorinama zavređuju pažnju.

Zato dragi posjetioci Kukice, znajte da kupovinom rukotvorina uljepšavate nečij dan i mamite osmjeh onih koji to sigurno zaslužuju.

Ono što smo do sada imali priliku da čujemo, u razgovorima sa kreativkama koje se bave dekupaž tehnikom, je da su sve počele iz zabave koja ih je često povela u jednu vrlo lijepu avanuturu ispunjenog i kreativno provedenog vremena. Da li naše pratioce možete upoznati sa Vašim počecima? Kako ste se obreli u svijet rukotvorina?

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Voljela bih na početku da pozdravim sve vaše pratioce i pohvalim vaš rad koji nama kreativkama mnogo omogućava.

Moj početak nije baš bio iz zabave, ali uz ovu tehniku sam upravo došla do zabave, opuštanja i putovanja u šarenilo. Sa dekupažom sam počela zbog bolesti, Operisala sam karcinom štitne žlijezde i nakon što sam se prošle godine u oktobru vratila sa zračenja i morala biti u u izolaciji desetak dana, zamolila sam supruga da mi kupi kistove, boje i par salveta.

Tako sam započela rad na staklu. Iz dana u dana sam sve više napredovala, tako da sam prešla i na drvo.

Član ste Facebook zajednice Dekupaž edukacijska grupa. Koliko Vam je upravo članstvo u ovoj grupi pomoglo u savladavanju tehnike?

Da, član sam te predivne stranice Dekupaž edukacijska grupa, već par mjeseci. U njoj sam upravo najviše i naučila. Proces učenja se naravno ne završava, već teče i uvijek se nađe po nešto novo za naučiti.

Administratorka grupe, Munira je jedno predivno biće i pomaže u svakom trenutku. Naravno, bilo bi nezahvalno ne pomenuti i sve ostale članice, koje su uvijek tu jedna za drugu. Nije im teško objasniti i pomoći oko svega što se tiče dekupaž tehnike. Ovo jako ispunjava i čini me srećnom.

Na Vašim radovima najčešće vidimo ukrase namijenjene za dame, da li su one Vaši najčešći poručioci ili su ipak muškarci ti koji iznenade svoje partnerke?

Da, dame su te koje najviše poručuju kutije za svoje potrebe ali i za poklone .Pretežno radim po njihovim željama.

Primjećujemo cvijetne motive na Vašim radovima. Da li preslikavate Vašu ljubav prema prirodi ili je nešto drugo u pitanju?

Najdraže mi je kada u pomenutoj grupi ispratim tutorijale i uputstva sa upravo cvijetnim dezenima. Ljubav prema prirodi i cvijeću mi daje neku posebnu smirenost i uživanje u životu. Otud upravo ti motivi na mojim radovima.

Hobi je najčešće ispunjen strašću i uvijek nas nekako vuče da mu se više posvećujemo, da li imate podršku i razumijevanje svojih najbližih?

Baš tako, a dekupaž tehnika vjerujte da vuče i previše ali srećom imam veliku podršku supruga i ćerki. Oni znaju kad sam u sobi i radim da sam opuštena i u svom svijetu koji volim. Za mene tu ne postoji vrijeme.

 

Približava nam se 8. mart, šta biste preporučili muškarcima koji još uvijek ne znaju šta kupiti na poklon?

Svi predmeti kreativki su urađeni sa puno ljubavi i istina naših duša. Kuda ćete ljepši poklon?

Za kraj ostavljamo prostora za Vašu poruku kreativcima i našim pratiocima.

Moja poruka, pogotovo početnicama, bi bila da ne odustaju od svog hobija ukoliko na početku sve ne ide kako treba, jer vjerujte da uvijek osvanu ljepši dani posle oluja.

Nadam se da će nas pratioci Kukice podržati u radu.

Lijep pozdrav iz Sanskog Mosta.


Ukoliko želite uspostaviti kontakt sa Edinom Kadić to možete učiniti putem sledećeg LINKA

%d bloggers like this: