fbpx

Intervju, Svetlana Kostić: “Volite iskreno i od srca – ne postoji prepreka koja se ne može savladati”

Još jedna prilika da prenesemo inspiraciju koja se krije iza kreativki čije je stvaralaštvo vezano za dekupaž tehniku. Šarenilo boja i predmeti koji sve češće krase domove, a pogotovo kutke dragih dama, uvijek sa sobom unose  snove, nadanja i sreću.

Imali smo priliku razgovarati sa Svetlanom Kostić, koja je bila jedna od dobitnica nagradne igre u organizaciji Dekupaž edukacijske grupe, zajednice koja okuplja kreativke i ljubitelje dekupaž tehnike. Uživajte u narednim redovima i ne zaboravite da je unikatnost neprocjenjiva.

Dekupaž edukacijska grupa je jedno od mjesta gdje se kreativke okupljaju, počinju svoje prve korake ili unapređuju svoja znanja. Da li ste i Vi jedna od njih ili je Vaš put u svijetu dekupaža započeo drugačije?

  • Kutija za nakit

    Unikatna izrada u dekupaž tehnici.
    20.00 Add to cart
    Alma Store Dekupaž logo

Moj put u svijet dekupaža je započeo uz moju drugaricu, zaljubila sam se na prvi pogled u te nestvarno lijepe kutije što me na kraju i “natjeralo” da se i sama oprobam u tehnici dekupaža. Nesebični savjeti administratorke stranice, iskustva i savjeti koje dijele članice pomenute grupe su me dovele tu gdje jesam danas. Moja ljubav prema dekupažu je iz dana u dan sve veća.

 

Koliko članstvo u jednoj ovakvoj online zajednici doprinosi Vašem radu?

Dovoljno je da postavim pitanje i u roku od deset minuta imam dvadeset detaljnih odgovora. Nesebične članice ove grupe su uvijek spremne da priskoče u pomoć. Jako sam ponosna što sam dio Dekupaž edukacijske grupe, gdje sve ponekada djeluje nestvarno, toliko je ljepote i dobrote na jednom mjestu.

Na Vašoj Facebook stranici pored dekupaž radova vidimo i druge rukotvorine. Otkud toliko kreativnosti i umješnosti kod Vas? Šta Vas inspiriše

Da, lijepo ste primijetili, oduvijek sam voljela rad na više polja, spojiti nespojivo,..Ideja imam uvijek na pretek , samo vremena nedostaje. Žao mi što dan tako kratko traje 🙂 Inspiraciju pronalzim svuda – u drvetu, kamenu, travi, bubamari…

Vidimo da obožavate rad na kutijama i moramo reći da nam se dopada odluka da se fokus postavi tematski o čemu smo ranije i pisali na našem blogu. Marketinški potez, rezultati ispitivanja tržišta ili nešto sasvim treće?

Moram reći da se u mom slučaju ipak radi o ispitivanju tržišta. Na ovaj način se zasigurno osigurava krajnji cilj prodaje kreiranog. U suprotnom bih iz ljubavi zatrpala svoj dom dekupaž radovima 🙂 Ukoliko se želimo baviti kreiranjem ručnog rada i od njega zaraditi, ovaj korak zasigurno ne smijemo preskočiti.

Da li biste našim čitaocima otkrili ko su Vaše najčešće mušterije i da li ste zadovoljni razvojem Vašeg brenda?

Moje mušterije su dame koje obožavaju rustičniji stil dekupaža, sa naravno mojim pečatom. Volim kreirati unikatne ukrase i predmete stoga nikako ne kopiram tuđe radove. Unikatnost se cijeni.

Zašto preporučujete predmete izrađene dekupaž tehnikom kao poklon?

Stvarani su dušom, svaki predmet koji uradim je dio mene, mojih osjećanja. Svaki krije svoju priču i nosi unikatnost koja se ne može ponoviti.

Za kraj ostavljamo prostora za Vašu poruku kreativcima i našim pratiocima.

Dragi moji, volite iskreno i od srca – ne postoji prepreka koja se ne može savladati.


Ukoliko želite kontaktirati Svetlanu, to možete učini putem njene Facebook stranice na sledećem LINKU

%d bloggers like this: