fbpx

Obrada drveta 5 savjeta kako uštedjeti

Obrada drveta, kao i mnogi hobiji, može biti skupa zabava. Vrlo lako možete trošiti na stotine eura da biste postavili sve potrebno u svojoj garaži ili podrumu. Međutim, ako se želite baviti obradom drveta i voditi računa o svom budžetu, na različite načine možete uštedjeti novac.

U nastavku prenosimo 5 savjeta kako uštedjeti novac:
 • Drvo je obično glavni trošak kod većine projekata. Ponekad možete uštedjeti novac tako što ćete koristiti jeftinije drvo za djelove koji nisu vidljivi kao na primjer za strane fioke. za ove djelove možete koristiti furnir umjesto skupog kvalitetnijeg drveta.

Obrada drveta

 • Reciklirajte drvo.Sigurno ste naišli na kvalitetne komade drveta koji leže odbačeni ispred neke radnje ili na ulici. Iskoristite ovo drvo za cijeli ili dio projekta na kojem radite. Iznenadićete se koliko kvalitetnih predmeta možete stvoriti od več upotrebljenog drveta. Ukoliko živite u blizini fabrike namještaja ne ustručavajte se pitati da li za vas mogu odvojiti viškove.

Obrada drveta

 • Posjetite pijace, buvljake kako biste pronašli korištene alate ili potrošne materijale. Na zaboravite sa sobom ponijeti produžni kabal kako biste testirali alat prije kupovine. Postoji, takođe, veliki broj Facebook grupa gdje ljudi prodaju korištene alate.
 • Veliki broj projekata može biti realizovan korištenjem osnovnih alata i tehnika. Međutim postoje projekti koji se realizuju uz pomoću unaprijed pripremljenih planova i šema, koji zahtijevaju skupe i profesionalne alate.  Ukoliko ne posjedujete skupe mašine neophodne za ove projekte, posjetite forume kao što su Sam Svoj Majstor ili Stolarska Radionicapostavite pitanja – sigurno postoji način da završite projekat i bez skupocjenih mašina.
 • Izradite vlastiti radni sto. Neka ovo bude vaš prvi projekat. Izrada sopstvenog radnog stola i osnovnih dodataka na njemu će umnogome biti jeftinija verzija za početak. Za izradu radnog stola možete koristiti palete, reciklirano drvo, drvenu građu i slično.

Obrada drveta

 • Dekorativna slika

  Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
  10.00 Add to cart
  mirjana.n logo

Obrada drveta Nastaviće se…


Obrada drveta: Električna i ručna blanja, prednosti i mane (plus pokazni VIDEO)

Rucno rađena heklica 10mm

Sove magneti 3/1

%d bloggers like this: