fbpx

Как да подобрите продажбите си на базари и фестивали Практически съвети за подреждане на щанда и общуването с клиенти


Въпреки, че Kukica е място за онлайн продажба на ръчно изработени предмети, нашата цел е да подобрим продажбите и маркетинговият напредък на нашата общност от автори  навсякъде. За това сме Ви подготвили статия, в която предлагаме няколко съвета и трикове за по-добри продажби на базари и фестивали за ръчен труд, занаяти и изкуство.

Prodaja na sajmovima rukotvorinaБазари, фестивали и други подобни събития са едни от най-добрите места за представяне на ръчен труд и занаяти.На тези мероприятия автори, творци и занаятчии представят своята работа директно пред публиката и купувачите, където трябва да направят впечатление и да бъдат запомнени и разпознавани в своята работа.

На Kukica Вие може да се представите с интервю или различни маркетингови похвати представящи Вашия занаят. На базарите и фестивалите за ръчен труд и занаяти, контакта с публиката е директен, имате възможността да общувате с купувача „лице в лице“.

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

В тази статия ще Ви запознаем с няколко варианта, за това как да представите най-добре Вашите неща и Вашето място и щанд на базарите.

Въпреки, че историята за даден продукт продава най-добре, все пак знаем, че и външният вид е един от ключовите елементи в добрите продажби. Външният вид,подредбата и групирането на различен тип продукти, ще Ви направи по-забележими сред останалите и ще се увеличат купувачите, който ще се спрат при Вас.

  • Ако поставите всички артикули, които продавате на щанда по-видим начин, купувачите ще погледнат и ще разберат, какво продавате. Не забравяйте, че на тези базари има много хора и всеки от тях има различен вкус. Не оставяйте артикули в страни от щанда. Може точно този артикул, който е в страни, да се хареса най-много на някой. Подредете щанда си и покажете всички Ваши творби.
  • Не оставяйте големи празни пространства на щанда-ако няма много избор,купувачите се спират по трудно. Хората обичат да има избор.
  • Сложете цени по този начин, показвате, че цените Вашият труд. По-голяма част от хората, предпочитат да видят сами цената, пред това да попитат.

Ако имате възможност и условията позволяват, може да сложите малки рафтчета, на който допълнително да подредите артикулите си. На щанда може да използвате едноцветен плат – бял например, за да изпъкнат Вашите нещ, които ще сложите върху него. Ако имате малки артикули може да използвате плетени кошници и различни съдове, в който да ги поставите. Направете така, че щанда и Вашите артикули да бъдат в една стилистика и цветовете на всички неща поставени едно до друго да стоят естетически красиво.

KUKICA BULGARIA

Може да разгледате различни магазини в който да намерите, различни подложки,закачалки или предмети, които да Ви помогнат в подредбата на щанда. Бъдете креативни. Ако имате голям брой артикули, текстил, който няма как да представите по най – видимия начин подредете и организирайте нещата по цвят, размер или друга характеристика.Така хората ще се ориентират по лесно – подобно, както в сайт.

Не забравяйте логото, то е много важно, за да могат хората да Ви запомнят и разпознават, да знаят Вашето име и марка. Създайте свой собствен банер. Може да използвате шевна машина ,за да отбележите Вашето име върху текстил или да направите етикети с лъскав надпис и каквото Ви хрумне,което може да направите в принт център. А защо не и да изработите сами. И ако искате Вашият магазин на Kukica да следва Вашият творчески дух, гледайте Вашето лого, цена и етикет да съответства на това в онлайн магазина Ви.

 

%d bloggers like this: