fbpx

Tiha knjiga – Vijuge i fina motorika (Poklon PDF nacrt)

Korice i stranice su obično napravljene od meke tkanine iil filca a svaka strana tihe knjige zahtijeva da se na njoj nešto (u)radi. Ona predstavlja aktivnu knjigu za mališane i podstiče njihove prstiće na akciju a svaka strana je nova igra. Tiha knjiga je savršen poklon za rođendan mališana.

Šta je zapravo tiha knjiga?

Tiha knjiga predstavlja aktivnu knjigu za mališane koja podstiče njihove kognitivne, intelektualne i fine motoričke sposobnosti. Korice i stranice su napravljene od tkanine, a svaka strana tihe knjige zahteva da se u njoj nešto uradi.

Uglavnom se uz pomoću čičak trake, pertlica, ili sitnih štipaljkica, ti zadaci rade. U skladu sa polom djeteta, interesovanjima i uzrastom, možete sami osmisliti svoju tihu knjigu i početi sa pravljenjem.

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Ovakve knjige namenjene su deci uzrasta od 1 do 7 godina i pomoću njih se deci razvija motorika, mašta, inteligencija, deca se uče dodiru i pospešuje se njihova kreativnost.

“Maštalica” je knjiga koja ima sposobnost da ih navede da se sami u miru igraju i upoznaju sa životom, da vide šta treba da rade i da otkriju šta se sad tu dešava. Takođe, oni počinju uz ovakvo”štivo” da kreiraju priče u svojim glavama. Roditelji nemaju veliku aktivnost tu, pa odakle i naziv “tiha knjiga”.

Šta je potrebno da bi se napravila tiha knjiga?

Kao prvo, za tihu knjigu će vam biti potreban filc u tablama u raznim bojama. Igla, konac, a ukoliko želite da skratite proces izrade, definitivno i mašina za šivenje. Razne pertle, čičak trake u boji, dogmići i tračice. I vaša mašta nema granica.

Tiha knjiga

Ukoliko želilte preuzeti besplatan PDF nacrt tihe knjige kliknite DOWNLOAD

 

 

Izvori:

aska.rs

 

%d bloggers like this: