fbpx

Рена Цолева “MAY 99” – Ръчна изработка на цветя, подаръци и сувенири от слама, зебло, природни материали

Ръчна изработка на цветя, подаръци и сувенири от слама, зебло, природни материали, плат и  найлон. Индивидуални поръчки,опаковки , декорация . Уникати!! – Рена Цолева “MAY 99”

 

Рена ,за начало запознайте ни с Вашата работа. Споделете ни как започнахте да се занимавате с ръчно изкуство и как попаднахте в света на занаятите?

Всичко започна като хоби. Предимно украса с живи цветя, но  те  умираха бързо, а така ми  се искаше украсите да имат по-дълъг живот и пак да са толкова изящни и красиви. Безброй опити, и започнаха въпросите, може ли така? може ли в друг цвят? И нещо се отключи в мен-много фантазия, огромно желание,любов и много труд!

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Кажете ни какви декорации правите най-често? Забелязва се, че цветята са основа на много Ваши ръчно изработени украси.Природата ли е Вашето вдъхновение?

Правя  предимно индивидуални украси и декорации за дома, според желанието,виждането и финансовата възможност на клиента! Всеки  дом е специален, така че и украсата трябва да е специална, да внася уют и красота, да успокоява и да те кара да се усмихваш. Аз съм зодия Телец-здраво свързана със земята и природата и вярвам, че природата ми дава усета за красота и огромното желание за работа!

Това пролетно усещане ,което носи работата Ви описва ли Вас като личност и автор?

Автор-това е безкраен извор, излъчване  и желание и като се прибави към всичко това много труд се оформя Личност, даряваща на хората красота. Смятам, че това е моят урок на този свят –  да дарявам на хората красота и усет за уют и нежност.

Имате много интересни украси със цветя,които наричате „Магия“. Разкажете ни какви материали използвате за изработката им?

Истинска магия са тези цветя, нежни и ефирни,винаги весели и най-важното имат дълъг живот.  Изработват се от специален еластичен материал, богата цветова гама, а другото е фантазия и ръце-как да комбинираш, каква форма да придадеш,какви тичинки да използваш-да му предадеш живот! И те наистина оживяват като „Магия”.

Правите и много интересни предмети от слама и зебло.Кажете ни от къде идва вдъхновението и идеите Ви да работите с толква различни и разнообразни материали?

Сламата и зеблото също са ми любими за изработка. Това са естествени материали, природата ни ги подарява, в изобилие ги има. Когато ги погледна и веднага идеите са в главата ми и моето вътрешно „Аз” ми казва…опитай, опитай и се получава.

Накрая оставяме място за съвети и пожелания към авторите и посетителите на Kukica?

Бъдете добри ,обичайте се, творете и се наслаждавайте на красотата около нас и вътре в нас!

 

MAY 99 SHOP

%d bloggers like this: