fbpx

Програми за създаване на схеми за плетене и бродиране

Независимо дали сте професионален дизайнер или сте нови в занаята,накрая със сигурност ще Ви се иска да направите шаблон или схема за плетене и бродиране.С Вашите знания,талант и въображение можете да създадете лесно схема с помощта на едни от най-добрите програми за дизайн и схеми за изработка на различни плетива.

Kukica Ви е подготвила няколко предложения,които могат да Ви бъдат от полза. Тук ще представим най-популярните онлайн програми, които можете да използвате, за да направите схеми.

Въпреки, че има многобройни мобилни приложения, тук се фокусираме върху онези, до които имате достъп от Вашия компютър. Ние знаем,че всеки дизайнер има различни потребности и един шаблон със сигурност не е достатъчен.Пробвайте линковете,които избрахме за Вас и изберете ,този който ще бъде най-полезен за Вашата работа.

  • Kutija za nakit

    Unikatna izrada u dekupaž tehnici.
    20.00 Add to cart
    Alma Store Dekupaž logo

KnitPro 2.0 (Шаблон за плетене на пъстроцветни плетива.) – Безплатна програма

 

Как работи: KnitPro взима снимката ,която сте задали и я превръща в цветен шаблон за плетене,бродиране или изработка на гоблен.Програмата създава PDF графика ,която може да използвате.На снимката,която сме показали се вижда готовата схема за изработка на плетиво.

Ако решите да използвате тази програма,за най-добър резултат Ви препоръчваме да избирате ясни снимки с по-силен контраст.

Вижте KnitPro ТУК


TricksyKnitter – Безплатна програма

Как работи: С KnittingChartMaker, Вие можете да направите своя собствена схема за плетене.След направата на шаблон има опция за споделяне на схемата в творческа група, направена специално за това, от създателите на програмата.

 TricksyKnitter вижте ТУК


Chart Minder (Шаблон със символи и цветове) – Безплатна програма с регистрация.

Как работи: С програмата Chart Minde, можете да сканирате изображения и снимки, точно, като програмата KnitPro ,която споменахме по-горе.Освен това може да направите схема за плетене, като използвате символи.Поставете курсора на мишката върху квадратчето,което искате да промените (вижте снимката по-горе /ред 7,шев 9/),след което изберете символа на шевът от палитрата ,който искате да промените.Създаването на схеми за плетене е безплатно,но трябва да си направите акаунт,за да можете да използвате програмата.

.Пробвайте Chinder Minder ТУК


Stitch Fiddle – Безплатна програма  с регистрация.

Как работи: Мисията на Stitch Fiddlea е да улесни работата на дизайнерите,като изработването на схеми да става бързо,за да имате повече време за плетене,което е целта на всички създатели на плетива.

Тази програма за схеми за плетива има много лесен интерфейс.Когато създадете схема имате възможността да я запазите и отпечатате.Също така, да създадете цветови гами по Ваш избор.

Stitch Fiddle можете да видите ТУК


Stitch Mastery – Платена

Как работи: Stitch Mastery е програма ,която използват много професионални дизайнери.Не е безплатно,като останалите предложения,които видяхте в статията.Но ако сте решили да се занимавате професионално с дизайн или проектиране,тази програма би била добра инвестиция.

Този софтуер има много функции ,който безплатните online програми не предлагат.Като например текстово упътване към схемата, предупреждение, ако нещо липсва,при евентуален проблем ,пресичане на преждата и др.Освен това има много възможности за персонализиране,които безплатните софтуери не предлагат.

Stitch Masteri вижте ТУК

Translate: Veni M Art

 

%d bloggers like this: