fbpx

Oslikavanje stakla Tehnika koja oduzima dah

Oslikavanje stakla

Staklo je savršen materijal! Kombinacija vještih ruku sa bojom i staklom uvijek izrodi krreacije za divljenje.

Oslikavanje stakla postaje u poslednje vrijeme jako popularno, pogotovo kod osoba koje žele da svoj dom urede na jedinstven način i daju prostoru poseban izgled. Oslikani stakleni predmeti mogu biti i jako lijep poklon za rođendan.

Šta Vam je sve potrebno za oslikavanje stakla?

Kako biste oslikali staklo i napravili nešto što će zaista svima da zapadne za oko, svakako vam je potreban komad stakla, odnosno predmet na kom želite da radite. Iako se nekad od običnih predmeta može napraviti nešto fantastično, mi predlažemo da potražite čaše, vaze, tegle ili flaše neobičnih oblika kako bi ovo što radite zaista bilo posebno.

Važno je znati da za oslikavanje stakla postoje:

  1. konturne boje ( sa njime se ocrtavaju konture željenih oblika)
  2. boje za oslikavanje stakla (ispunjavanje prostora određenog konturnom bojom)
  3. četkice (tanje i deblje u zavisnosti od zahtjevanog šablona)

Kako biste na staklu ocrtali baš ono što želite, slobodno koristite šablon. Šablon predstavlja željenu sliku koju odštampate na papiru u odgovarajućim dimenzijama i zalepite je na staklo iznutra. Potom, sa spoljne strane crtate po linijima – za početnike je ovako mnogo lakše jer je teško slobodnom rukom iscrtati sve željene oblike pravilno. U nastavku simpatičan video koji će vas uvesti u osnove ove drevne tehnike.

  • Parisian caramel bag

    Parisian caramel bagShtrikarica unique caramel bag
    50.00 Add to cart
    Shtrikarica logo

 

 

Kako biste zadržali trajnost boje na staklu, poželjno je da je “zapečete” u rerni. Boju možete zapeći na 160C stepeni oko 40 minuta. Ipak, predmete urađene tehnikom oslikavanja stakla nije poželjno prati u sudomašini.

Svijećnjak.

POSJETITE KUKICA SHOP

%d bloggers like this: