fbpx

Očuvanje i razvoj tradicionalnog crnogorskog zanata – zlatoveza

Promovisanje i očuvanje crnogorskog zlatoveza


Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj (IPER)
, u saradnji sa Udruženjem starih zanata i vještina NIT, počinje sa realizacijom projekta „Očuvanje i razvoj tradicionalnog crnogorskog zanata – zlatoveza“.

Kako su saopštili iz IPER-a, u utorak 9. aprila, od 13:00 do 14:00 časova, u Podgorici, u prostorijama IPER-a,  ul. Kralja Nikole 27a/4, poslovni centar „Čelebić“, održaće se INFO Dan.

Kako su naveli iz ove nevladine organizacije, projekat ima za cilj promovisanje i očuvanje crnogorskog zlatoveza kao jedinstvenog zanata ove vrste, te njegovu popularizaciju, dodavanjem epiteta prepoznatljivog crnogorskog brenda. Crnogorski  zlatovez datira  iz 17. vijeka i predstavlja jednu od pet najznačajnijih svjetskih tehnika  ukrštenih vezova.  

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

promovisanje i očuvanje crnogorskog zlatoveza

Tokom Info dana svi prisutni će imati priliku da se detaljnije informišu o samom  projektu, kao i šta se njime želi postići. Na info danu, biće otvoren poziv za sve zainteresovane da se prijave za obuku „Vještine vezenja crnogorskog zlatoveza“.

Prisustvo možete potvrditi najkasnije do ponedeljka 08. aprila do 10:00h, putem e-maila [email protected] ili pozivom na broj telefona +382 20 622 931.

%d bloggers like this: