fbpx

Nakit i aksesoari Jesen 2018 Povratak klasičnom

Od čokera, atletskih papuča i elastičnih traka za kosu, kada je u pitanju vrijeme u kojem su bile u trendu, ne postoji zabuna da su 90-e završene. Bez obzira šta mislite o nedavnom oživljavanju malih sunčanih naočara, nešto je duboko zadovoljavajuće u tome što smo vidjeli da se trendovi, iz perioda koji nam je donio seriju “Prijatelji” i “Makarenu”, vraćaju u  interpretacijama 2018e.

Ove jeseni, nakit i aksesoari oživljavaju i reinterpretiraju neke od najslavnijih stilova iz 90-tih godina, a rezultati su nostalgičnost i osvježavajuća nosivost. Koji stil Vi želite interpretirati?

Lančići i prstenje

Idealni za svakodnevni stajling, zlatni i srebrni lančići su “bijela majica” svijeta nakita. Istovremeno klasično i trendi, elegantno i upečatljivo, zlato je ponovno zavladalo svijetom nakita.

Nakit i aksesoari Jesen 2018

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Tanke ogrlice i jednostavne narukvice ukrasili su upečatljivi privjesci, dok su tanko prstenje zamijenili komadi koji donose igru geometrijskih oblika i nerijetko su ukrašeni sitnim draguljima ili cirkonima. U nastavku vidimo nove komade prstenja u izradi Kika Woo Handmade.

Koktel prstenje

Savršeno rješenje za svaku priliku bilo da je u pitanju posao, happy hour ili dan vikenda? Ukoliko se odlučite nositi jedan ovakav komad, sigurno ćete imati temu za razgovor. Ovaj 40-godišnji primjer iz Bruklinog Eddie & Rose karakteriše kamen sa tirkiznim sjajem, isklesan s scarabom (egipatska buba), popularnim motivom nakita, amuleta i zvaničnih pečata drevnog Egipta. teško da može biti više old school!

Nakit i aksesoari Jesen 2018

Hoop (obruč) minđuše

Kada je riječ o obručima, ne bojimo se velikih. I istina je, nikada nismo odustali od ovih komada nakita, tako da smo izuzetno zadovoljni što smo ih ponovo vidjeli na listi popularnih komada za jesen.

Nakit i aksesoari Jesen 2018

 

Lockets – Popularni medaljoni

Prvo popularni u viktorijanskoj eri i od tada dolaze i odlaze iz mode i modnih kuća, medaljoni predstavljaju pravi romantični sef za držanje fotografija i drugih dragocjenih uspomena (bukvalno) blizu vašeg srca. Na raspolaganju u zlatu i srebru, bižuteriji takođe su savršena današnja verzija za bilo kakvog strastvenog stargejzera.

Biseri

Uživajući u porastu popularnosti od prošle jeseni, biseri se drže jako i ove sezone. Ali zapamtite, ne govorimo o biserima i perlama koje je vaša baka nosila – današnji biseri su osvježavajuće savremeni.

Ne gledajte dalje od ovih modernih naušnica urađenih u Montrealu koje potpisuje Le Cubiclea.

 

Da li ste znali da se iza Kukice krije zajednica od preko 500 kreativaca sa cijelog Balkana spremnih da samo za Vas kreiraju unikatne komade nakita?

Nemojte čekati, budite u trendu i poručite izradu unikatnih aksesoara!

KUKICA SHOP

%d bloggers like this: