fbpx

Marketinški i poslovni trikovi i savjeti za upravljanje online prodajom rukotvorina

Predstavljamo vam novi vodič za uspješno online poslovanje koji podrazumijeva prezentovanje i prodaju rukotvorina i umjetnina. Savjeti su preuzeti od iskusnih i uspješnih marketara iz svijeta prodaje rukotvorina.

Nikada ne krećite u novu godinu bez kalendara sadržaja

Kalendar sadržaja je jedna od najvažnijih stvari kada je riječ o prodaji rukotvorina i umjetnina. U kombinaciji sa nekim blagovremenim upozorenjima za Google kalendar možete značajno da povećate mogućnosti trenutne prodaje, što vam pri tom ostavlja i dodatno vrijeme za pripremu naredne marketing kamapanje.

Kalendar obično treba da sadrži spisak važnih datuma, praznika i sajamsko-izložbenih događaja, a nije loše da u to ubacite i mjesečnu vremensku liniju sa posvećenim zadacima i pripremom se za predstojeću sezonu.

Naravno, kao i u svemu ostalom Kukica vam sa svojim najavama i reportažama na Blogu u narednom periodu može biti od velike koristi.

 • Dekorativna slika

  Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
  10.00 Add to cart
  mirjana.n logo

Investirajte u vizuelni identitet vašeg brenda

Ovo je jedna od prvih lekcija koja se uči kada je riječ o prodaji umjetnina i rukotvorina, a na našem Blogu već smo objavili jedan članak sa sličnim savjetima.

Od logotipa, preko fotografija, boja i fontova koje koristite u izradi vaših rukotvorina – sve utiče na potencijalne kupce da se opredijele za vaš proizvod.

Ukoliko niste dizajner pravljenje logotipa može biti mali probelm jer to zahtijeva određene IT vještine. Međutim, ukoliko imate osnovnu ideju naš tim vam ovdje može izaći u susret. Kada je riječ o njegovom izgledu on treba da bude vidljiv, jasan i lak za pamćenje. Jedan od trikova je i da ga koristite kao ikonicu u e-mail prepiskama, Viberu, Facebooku…

Dalje, iako smo već nekoliko puta naglašavi potrebu za dobrom fotografijom nije na odmet još jednom ovdje pomenuti važnost fotografije rukotvorine ili umjetnine koju želite prodati. Fotografija govori vašu priču na mnogo ubedljiviji način nego što bi tekst mogao – a to je ono što vaš proizvod čini poželjnim za potencijalne kupce.

Naučite i da koristite neki od popularnih programa za obradu fotografija poput Photoshopa, kako bi ste u njih mogli ubaciti i svoj logotip ili natpis, poseban font…

Marketing proizvoda je od suštinskog značaja

Jedna od stvari koju neizostavno morate uraditi kako bi ste stekli prednost na tržištu je promovisanje proizvoda. Već pomenute fotografije, ali i intervju na našem Blogu mogu vam biti od ogromne koristi da ispričate svoju priču o proizvodima, odnosno da sebe i svoje proizvode predstavite potencijalnim kupcima. Na taj način približećemo vas kupcima koji će imati utisak kao da razgovaraju sa vama, da vas poznaju – što je, složićete se, velika prednost.

Kada je riječ o marketingu, morate da odgovrite sebi na pitanja poput:

 • Zašto i kada bi potrošač kupio moj proizvod?
 • Koliko je to pristupačno?
 • Koliko vremena i novca sam uložio/la u to?
 • Kolki će biti troškovi isporuke?

Međutim, mnogo muke i truda možete uštedjeti jednostavnim pokretanjem Ličnog dućana na Kukici gdje ćete, osim naše profesionalne pomoći moći da dobijete i za vas jako važne podatke poput onih koliko pregleda je vaš Dućan imao od trenutka postavljanja. Ukoliko uredno budete vodili statistiku, moći ćete i da imate uvid u to kojim danima imate najviše posjeta, kao i koji proizvodi su najaznimljiviji kupcima što će vam dati dodatnu prednost u osmišljavanju strategije za naredni period.

Tu su, naravno, i društvene mreže gdje u Kukici imate najvećeg prijatelja s obzirom da svakodnevno objavljujemo liste proizvoda i promovišemo nove Dućane uz plaćanje Facebook kampanja, a za samo pola godine uspjeli smo da obezbijedimo više od 9 700 pratilaca do kojih svakodnevno stižu naše objave.

 

 

%d bloggers like this: