fbpx

Kukica finalista Social Impact Award MNE 2018

Devet timova mladih ljudi sa idejama za pokretanje društvenih biznisa plasiralo se odlukom stručne komisije u finale Nagrade za društvene promjene (Social Impact Award – SIA) u Crnoj Gori za 2018. godinu. Svi timovi dobiće narednih mjeseci priliku da razviju svoje ideje radeći sa mentorima i predavačima, a u septembru će 4 najbolja tima postati pobjednici Nagrade za društvene promjene.

Kukica svoj dalji razvoj učvršćuje kao društveni biznis koji će poslovati održivo a istovremeno riješavati probleme svojih članova. Kao što ste upoznati Kukica je Marketplace rukotvorina i umjetnina na kojem izlažu kreativci sa cijelog Balkana a ljubitelji rukotvorina imaju priliku pronaći savršene unikate.

Ono što očekuje Kukicin tim tokom ljeta je rad zajedno sa mentorima i predavačima iz uglednih crnogorskih kompanija, univerziteta i organizacija civilnog društva, kako bi ideju dodatno razvili u plan spreman za realizaciju.

Tokom septembra će uslijediti online glasanje za jedan od pobjedničkih timova, dok će još tri pobjedinčka tima odabrati stručni žiri na finalnom događaju početkom oktobra. Tri pobjednička tima dobiće početni kapital od po 1500 eura, putovanje na Međunarodni samit Nagrade za društvene promjene koji se ove godine održava u Tbilisiju (Gruzija) i dalju mentorsku podršku, dok će četvrti pobjednički tim dobiti prostor za rad i dalju mentorsku podršku za razvoj ideje.

 • Dekorativna slika

  Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
  10.00 Add to cart
  mirjana.n logo

 


Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award – SIA) najveći je evropski program podrške idejama za razvoj društvenih biznisa, posvećen mladima. Ovaj program pokrenuli su 2009. jedan od najprestižnijih ekonomskih univerziteta na svijetu – Bečki univerzitet za biznis i ekonomiju (WU) uz podršku bečkog Impact Hub-a i Erste Fondacije.

U Crnoj Gori Social Impact Award se sprovodi od 2016. godine, a dosadašnji pobjednici dobili su dalju mentorsku podršku, putovanja na međunarodne SIA samite u Beču i Beogradu i ukupno 14.000€ direktne finansijske podrške za ostvarivanje njihovih ideja za društvene biznise.

Ovaj program sprovodi regionalni Propulsion Fond koji u programe društvene dobrobiti širom regiona godišnje sa partnerima ulaže više od 600.000 eura. Podršku programu pružaju Erste banka, Coca-Cola HBC, Univerzitet Donja Gorica i ostali partneri spremni da ulažu u mlade koji imaju ideje za društvene biznise.


Ideje finalista bave se najrazličitijim oblastima, a o tom govore i njihovi nazivi:

 • Audio Biblioteka,
 • Dragocjena plastika,
 • Džepni psiholog,
 • FoodSupply,
 • Healing Centar,
 • Light 4 Life,
 • Pametna Bova,
 • REMAKE.

Čestitamo svim finalistima od srca.

%d bloggers like this: