fbpx

Nikšić: Dječji talenat i kreativnost

Talenat je natprosječno razvijena specifična sposobnost koja omogućava brzo i lako sticanje neke vještine, kao i visoko postignuće uspjeha na određenom polju. Kod djece se djelić talenta prepoznaje u predškolskom dobu, a ostatak se razvija kasnije. Krajem XX veka širom svijeta počela su istraživanja na temu talenta što je prethodilo nastanku brojnih programa za razvoj talentovane djece u različitim oblastima.

Za talentovane osobe kažu da posjeduju natprosječnu inteligenciju, natprosječnu specijalnu sposobnost za određene oblasti – jezičku, muzičku, matematičku, kreativnu i logičku. Da su kreativni, originalni, fleksibilni, motivisani, zainteresovani, kao i da im ne fali takmičarskog duha, istrajnosti i emocionalne stabilnosti.

Potvrda gornjoj istini nam dolazi iz Nikšića, gdje je održana izložba radova članica sekcije pletilja JU OŠ ,,Mileva Lajović Lalatović”, koja djeluje pod rukovodstvom prof. Mirjane Vuković. Izložba se održala 29. juna 2018. godine u školskom holu.

Vrijedne članice sekcije su izložile pet unikatnih, ručno rađenih torbi, pokazujući na taj način izvanrednu sklonost za aktuelne modne trendove.

 • Heklica 7mm

  Rucno radjena heklica  Velicina 7mm Drvo: Jasen [the_ad id="12874"] Zasticena lanenim uljem. 
  • Moguca izrada po porudzbi. Dostava nije ukljucena u cijenu
  Podgorica, Crna Gora
  12.00 Add to cart
  Lazarus Hooks logo

Cjelokupan materijal za izradu torbi, donirala je Rajka Milatović. Umješne pletilje koje su izložile svoje radove su: Jelena Raičević, Teodora Mušikić, Anica Ćosović, Danijela Čvorović i Zorana Vujičić.

Ako želite da pišemo o kreativnim aktivnostima Vaše škole ili Udruženja, kontaktirajte nas na sledeću email adresu

Izvor: MladiNiksica

%d bloggers like this: