fbpx

Nikšić: Dječji talenat i kreativnost

Talenat je natprosječno razvijena specifična sposobnost koja omogućava brzo i lako sticanje neke vještine, kao i visoko postignuće uspjeha na određenom polju. Kod djece se djelić talenta prepoznaje u predškolskom dobu, a ostatak se razvija kasnije. Krajem XX veka širom svijeta počela su istraživanja na temu talenta što je prethodilo nastanku brojnih programa za razvoj talentovane djece u različitim oblastima.

Za talentovane osobe kažu da posjeduju natprosječnu inteligenciju, natprosječnu specijalnu sposobnost za određene oblasti – jezičku, muzičku, matematičku, kreativnu i logičku. Da su kreativni, originalni, fleksibilni, motivisani, zainteresovani, kao i da im ne fali takmičarskog duha, istrajnosti i emocionalne stabilnosti.

Potvrda gornjoj istini nam dolazi iz Nikšića, gdje je održana izložba radova članica sekcije pletilja JU OŠ ,,Mileva Lajović Lalatović”, koja djeluje pod rukovodstvom prof. Mirjane Vuković. Izložba se održala 29. juna 2018. godine u školskom holu.

Vrijedne članice sekcije su izložile pet unikatnih, ručno rađenih torbi, pokazujući na taj način izvanrednu sklonost za aktuelne modne trendove.

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Cjelokupan materijal za izradu torbi, donirala je Rajka Milatović. Umješne pletilje koje su izložile svoje radove su: Jelena Raičević, Teodora Mušikić, Anica Ćosović, Danijela Čvorović i Zorana Vujičić.

Ako želite da pišemo o kreativnim aktivnostima Vaše škole ili Udruženja, kontaktirajte nas na sledeću email adresu

Izvor: MladiNiksica

%d bloggers like this: