fbpx

Kukica финалист на Social Impact Award Montenegro 2018

Девет отбора с идеи за стартиране на социален бизнес отидоха на финал  с решението на експертната комисия за “Наградата за социално развитие и промяна”. (Social Impact Award – SIA) в Черна Гора за 2018 г. Всички отбори ще имат възможност да развият идеите си през следващите месеци, да работят с ментори и преподаватели, а през септември четирите най-добри екипа ще станат носители на  Наградата за социално развитие и промяна. Kukica ще продължава своето развитие ,като социален бизнес,ще работи усилено и същевременно ще продължи да помага и решава проблемите на членовете си. Както вече знаете Kukica е Магазин за ръчен труд,изкуство и занаяти. Платформа на която автори от целя Балкански полуостров представят труда си, а любителите на занаяти и изкуство  имат възможността да намерят уникални творби и произведения.

Това което екипът на Kukica очаква това лято е да работи с ментори и преподаватели от водещи черногорски компании,университети, организации и общества. А на края на лятото да имаме една развита идея и план готов за реализация.

През месец септември ще се проведе онлайн гласуване, с което ще се избере един екип. Други три екипа ще бъдат избрани от жури в началото на октомври. Три тима победители ще получат първоначален капитал от 1500 €, пътуване до Международна среща “Награда за социална промяна”, което тази година се провежда в Тбилиси, Грузия и бъдеща подкрепа. Четвъртия тим победител,ще получи възможност за работа и бъдеща менторска подкрепа за развитие на идеята.


Наградата за социално развитие и  промяна (SIA) е най-голямата европейска програма за развитие на социалната работна сила, посветена на младите хора. Тази програма стартира през 2009 г. с един от най-престижните икономически университети в света – Виенският Университет за Бизнес и Икономика (WU) с подкрепата на Виена Impact Hub и Фондация “Ерсте”.

 • Kutija za nakit

  Unikatna izrada u dekupaž tehnici.
  20.00 Add to cart
  Alma Store Dekupaž logo

В Черна Гора, Social Impact Award се провежда от 2016г, а досегашните победители са получили менторска подкрепа,пътувания на Mеждународни срещи SIA във Виена и Белград и общо 14.000€ финансова подкрепа за реализация на идеите за социален бизнес.

Тази програма се изпълнява от регионалният  Propulsion Fond, който инвестира повече 600.000 € всяка година , в програми за регионално развитие заедно със своите партньори Erste banka, Coca-Cola HBC, Университет Donja Gorica и други, който желаят да инвестират в идеите на млади хора за реализация и развитие .


Идеите на финалистите обхващат различни области .

 • Аудио Библиотека
 • Ценна пластмаса
 • Джобен психолог
 • FoodSupply
 • Healing Centar,
 • Light 4 Life,
 • Pametna Bova,
 • REMAKE.

Честито на всички финалисти от сърце!

%d bloggers like this: