fbpx

Kukica Budućnost je u socijalnom preduzetništvu

Kukica, po mnogima najbolji regionalni marketplace, odnosno online platforma za prezentaciju i prodaju rukotvorina, svoj kvalitet dokazuje djelima i poslovanjem. Naša zajednica je jedna od najvećih na Balkanu i ta, slobodno možemo reći, porodica rukotvoraca svakim danom je sve šira.

Svoj kvalitet, pouzdanost i potencijal, osim djelom, dokazali smo i umijećem prezentovanja, pa je Kukica izabrana i kao najbolja među 30-ak poslovnih ideja i već razrađenih biznisa. Ovu nagrada nije slučajna već je nastala kao proizvod mukotrpnog rada osnivača Kukice Milana Mijajlovića i ostalih u timu koji su svojim zalaganjem Kukicu popeli na taj pijedastal.

 

Oni koji su prepoznali Kukicu kao najbolju među najboljima su najeminentniji stručnjaci iz tog polja na Balkanu, što dodatno govori o svim potencijalima koji leže iza našeg i vašeg marketplace-a. Upravo oni koji su prepoznali naš kvalitet i ocijenili ga odličnim, a to su ni manje ni više nego ICT Hub iz Beograda i M:tel iz Podgorice, su davali izvjesne naznake i da će u naš marketplace investirati kako bi samoodrživost Kukice postala još izvjesnija i kako bi bez problema čvrsto stala na zemlju.

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Ipak, u međuvremenu je vjerovatno došlo do neke izmjene, pa je, s obzirom na činjenicu da od investitora ne dobijamo pozitivne povratne reakcije, naš tim odlučio da u dalje pobjede nastavi, samostalno. Naravno, svi oni koji žele da postanu dio ove priče, dobrodošli su.

Kao i do sada, nastavićemo da radimo na jačanju zajednice, ali smjer ćemo vjerovatno okrenuti i nastaviti kao NVO čiji će smjer i cilj djelovanja biti dobrobit članova zajednice, kao što je slučaj bio i do sada. Iako su za ostvarenje određenih planova potrebna nemala finansijska sredstva, njih ćemo pokušati da obezbijedimo samostalno, ne opterećujući time zajednicu i nikoga od više od 500 članova Kukicine porodice.

Socijalno preduzetništvo

Takođe, još jedna velika stvar koju ćemo uraditi je potpuno okretanje socialnom preduzetništvu, i nadamo se da će to biti prepoznato od strane onih koji to treba da podrže. U tom smislu, imamo u planu i zapošljavanje lica iz kategorije teško zapošljivih lica, osnivanje Udruženja čiji statut bi članovima donio velike benefite uz minimalnu godišnju ili mjesečnu kontribuciju.

 

Kukicina ideja je takođe jasno prepoznata kao kvalitetna i našla se među 9 najboljih na Social Impact Award Montenegro 2018 i ono što očekuje Kukicin tim tokom ljeta je rad zajedno sa mentorima i predavačima iz uglednih crnogorskih kompanija, univerziteta i organizacija civilnog društva, kako bi ideju dodatno razvili u plan spreman za realizaciju.

Kukica finalista Social Impact Award MNE 2018

O detaljima planova sada ne smijemo govoriti iz prostog razloga što je dio naše konkurencije posluje na način nelojalnosti i stoga ne želimo da još jedna ideja dođe u pogrešne ruke. Sa druge strane za sve one dobronamjerne koji su zainteresovani da postanu dio Kukicine porodice i zejednice naša vrata su širom otvorena.

%d bloggers like this: