fbpx

Капана кварталът на занаятите и изкуствата (VIDEO)

Капана Фест 2018г.

Квартал Капана ,кварталът на занаятите ,който преди 5 века е бил средище на занаятчии. И до днес имената на улиците „Златарска“, „Кожухарска“ „Абаджийска“ напомнят за старите занаяти.

Капана е домакин на много творчески фестивали, като най-големият от тях е точно Капана фест. Събитието ,което всяка година  събра творци на всички видове изкуства и занаяти.

Капана фест 2018 премина под звуците на разнообразни стилове музика, кино, изкуства, както за големите така и за децата.

  • Kutija za nakit

    Unikatna izrada u dekupaž tehnici.
    20.00 Add to cart
    Alma Store Dekupaž logo

 

Организаторите на фестивала  и тази година обърнаха специално внимание на малките. По случай това, че събитието съвпадна с деня на детето 1ви юни фестивала беше с  много разнообразни събития за най-малките. Във всеки всеки вид изкуство  имаше по нещо интересно за децата. На сцената малките  имаха възможността да слушат песни от Вокална група „Бамбини“ и „Омайниче“ и др. За празника бяха представени  детски книжки  и филми.

Едно от най-интересните неща из уличките, отново бяха Работилниците.Еко училище „Слънчев лъч“ създаде истинска творческа атмосфера. Посетителите имаха възможността да наблюдават и участват в процеса на работа с глина и вълна. В работилниците представени в първите три дни от юни имаше езикови и художествени.

Киното беше представено от  документални и игрални филми от страната.

Инсталации, Творчество, Графити, Изкуство и Атракции. Да, Пловдив събра всички видове изкуство в Капана фест 2018г.

FOTO: Veni M Art

И Спорт разбира се! На събитието  посетителите можеха да  скачат на батут и да се покатерят на стена .

Между прожекциите и звуците на музиката, уличките на Капана бяха пълни със сергиите на автори от цялата страна. Творчество,разнообразие и креативност. Авторите представиха ръчно изработените си произведения от дрехи, бижута, сувенири, картини, мебели, декорации и ръчно приготвени сладка, мед и още много много други …

Благотворително участваха WWF, Lions International Plovdiv, ИАК Пловдив, Благотворителна книжарница и Благотворителна Джага.

Вие нашите автори и последователи на Kukica , Капана фест Пловдив се провежда всяка година, следете нашия Блог и догодина също бъдете част от квартала на изкуствата и занаятите.

%d bloggers like this: