fbpx

Intervju – Sofija Skender, Sofiart: Moja životna misija je širiti pozitivne vibracije putem malih kreativnih ostvarenja

Predstavljamo razgovor sa Sofijom Skender, svestranom umjetnicom koja ima svoj brend Sofiart. Prema njenim riječima, zaljubljenik je u pirodu, pa samim tim radi sa recikliranim materijalima. Osim toga na njenim radovima prisutan je i humor, pa možemo reći da radovi ove kreativke zaista oslikavaju i njen duh. Šta ona misli o svemu tome, pročitajte u intervjuu koji slijedi.

Vi pravite različite stvari – od majica, preko umjetničkih slika, do magneta sa prirodnim materijalima. Recite nam šta je Vama od toga najdraže, koji od ovih predmeta najviše ocrtavaju Vas kao umjetnika i kreativca?

Najbolje mogu da iskažem svoje stanje duha i umjetnički izraz stvaranjem umjetničkih slika, za čiju izradu koristim više (najčešće prirodnih) materijala, međutim, ručno ispisani ili oslikane majice i platneni cegeri  lakše pronalaze kupce, pa tako brže prenosim svoje ili mušterijine poruke. Naravno, u svaki svoj rad unosim posvećenost, ljubav i radost. Možda je to moja životna misija – širiti pozitivne vibracije drugim ljudima putem malih kreativnih ostvarenja. J

S obzirom da puno radite sa prirodnimi recikliranim materijalima, interesuje me da li je ekološki  momenat u radu nešto o čemu posebno vodite računa?

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Jeste, veliki sam ljubitelj i poštovalac prirode, pa i učesnica raznih akcija koje štite prirodna dobra naše države. S tim u vezi, trudim se da moji radovi ne škode ekologiji. U prvom planu su platneni cegeri, koji će uskoro zamijeniti plastične kese i postati must-have svakog domaćinstva. Već kad koristimo cegere – zašto da budu dosadno jednobrazni, kad savršeno mogu ispoljavati neki korisnikov stav, želju, nadu, ili slogan preduzeća.

Srce i crvena boja česti su motivi na Vašim radovima. Gdje nalazite inspiraciju, otkud ovi motivi na Vašim radovima?

Srce kao simbol se relativno čeato može vidjeti na mojim majicama, jer je popularan kod naručilaca J. Što se tiče kolorita, crvena jeste među zastupljenijim bojama, ali prisutne su i druge boje iz duginog spektra, koje predstavljaju radosti i ljubavi prema životu.  Naravno, mušterijama uvijek izlazim u susret, pa i kad je odabir boja u pitanju.

Gdje nalazite zanimljive citate koje ispisujte na Vašim radovima?

Kad su u pitanju citati, koje ručno ispisujem specijalnim bojama za tkaninu, nalazim ih u zbirkama mudrosti, književnim djelima, ali ima i mojih umotvorina.

Na nekim vašim majicama prisutan je i humor. Da li je to preslikavanje Vašeg duha, ili marketinški potez?

Humor je sastavni dio života, on nam pomaže da lakše prebrodimo  neugodne životne situacije i poboljšamo raspoloženje, tako da je prirodno da se humor nađe i na mojim majicama i cegerima. S obzirom da humor privlači pažnju, mnogi ga koriste u marketinške svrhe.

Na kraju ostavljamo prostor za Vaše savjete ili poruku za kreativce i ostale posjetioce Kukice.

Za kraj ovog intervjua bih savjetovala svima da me kontaktiraju i ispune želju  sebi i dragim osobama putem  kreacija kreativne radionice Sofiart, uz poruku:

 „Ako ne radiš ono što voliš, gubiš vrijeme“, Bili Džoel ( američki kantautor i pijanista).

 

KREATIVNA RADIONICA Sofiart SHOP

%d bloggers like this: