fbpx

Интервю – Борислава Горанова, Hriboremma Art Store

Представяме Ви едно интервю за интересната работа и уникално изработени неща на Борислава от Hriboremma Art Store.Как изработва нещата си и колко много любов влага в изработката,може да прочетете по-долу.Един прекрасен творец ,който вярва твори и създава с любов.

Борислава, разкажете ни за Вашата работа.Създавате декорации и аксесоари.От кога се занимавате с ръчна изработка  и изкуство?

От както се помня винаги съм правила някакви неща свързани с творчество, но никога не съм го правила като някаква конкретна форма. Едва тази година, след проект за детската градина на дъщеря ми нещата започнаха да придобиват някаква форма и да търпят усъвършенстване. Сега вече, като знам, че това искам да правя и се опитвам да развия в собствен бизнес, всичко това придоби съвсем друго измерение. Толкова динамично тръгна всичко, че до като се опомня вече имах профил във фейсбук и магазин в Кукица.

Използвате много интересни техники в създаването на Вашите ръчно изработени предмети.Разкажете ни как създавате една декоративна дъска и колко вида техники използвате за изработката?

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Ако трябва да дам точно определение на това което правя – не мога. Като цяло съм инспирирана от микс медия, декупаж и всякакви други приложни техники. Също много обичам до експериментирам – в една последните си работи използвах пясък с лепило. Често, когато създавам даден проект, тръгвам с конкретна идея, но в процеса на работата тя търпи промяна, така че финалът е непредвидим. Има случаи в, които не харесвам дадена работа и я преправям и обикновено се получават по-добри резултати.

Лесно ли откривате всички материали, който са Ви нужни за работа?

За съжаление някои от материалите трудно намирам и се налага да импровизирам или поръчвам от международни сайтове за крафт материали. Но за щастие, така наречените железарски магазини предлагат богат избор.

Като човек, който събира няколко вида изкуство,означава ли че обичате да работите различни неща и предмети?

О да! Много обичам да работя с предмети и материали, които на практика не изглеждат възможни за съчетаване. Като цяло дървото и платовете остават любими мои материали за работа.

Цветовете, който изработвате са много нежни и светли.Това издава ли Вашето вътрешно усещане и желанието Ви за изработването на всеки един предмет.

Когато създавам дадена творба работя с цялото ми същество, всичките ми сетива, характер и настроения и предполагам, че всичко това оформя финалният резултат.

Имате интересен вид аксесоар във Вашите предмети – Дървени папионки ,разкажете ни малко и за това

Случи се така, че трябваше да измисля подарък за човек с много висок социален статус и служебно положение. Предполагам повечето от хората са имали подобен казус и знаят колко трудно се прави такъв избор. Тогава, следвайки представата за този човек и неговото социално положение, изникна идеята за подобен аксесоар. Когато изработих първите си 3 папионки, осъзнах колко много ми харесва и открих, че това може да бъде чудесен аксесоар и за дами. Постепенно и с папионките започнах да прилагам различни техники и да експериментирам. Това е нещо, което също правя с огромно удоволствие!

Какво Ви донесе и как Ви помага Kukica?

Кукица – не знам от къде да започна…Кратка, но съдържателна история! Същност Кукица намери мен (за мой късмет). Случайните събития са очарователни. Скоро след като се сдобих с фейсбук страница една прекрасна дама ми писа лично съобщение, с което ме покани да се присъединя към прекрасната платформа за творци. След като имах скромен, но неприятен опит с подобна, популярна платформа, имах известни съмнения. Но когато разгледах и прочетох всичко за Кукица, аз се влюбих!!! Тъй като имах технически затруднения с въвеждането на профил в Кукица, имах нужда от помощ. Тогава отново се намеси прекрасната дама, която не само ми помогна, а и надявам се се превърна и в мой приятел!!! Кукица ме вдъхновява с усета и отношението към всеки един творец. Огромното внимание към нас творците. Кукица е събирателен образ на цялата балканска култура и традиции!!! Кукица има душа и сърце и тупти в моят ритъм за светоусещане. Нямах и нямам и “грам” съмнение, че искам да бъда част от Кукица. Щастлива съм, че съм част от нещо, което със сигурност ще стане нещо огромно и значимо в световен мащаб!

За край оставяме място за пожелание и съвети към всички автори и последователи на Kukica.

Ще пожелая на Кукица, като лице и сърце на творците от балканите, да не забравят кои са и от къде за започнали! Да пазят и разпространяват балканският ритъм! Да обединяват хората без значение от пол, раса и религия! Харесвам нещата които имат смисъл и характер, към това определям и Кукица!!! Не спирайте да творите!!!

%d bloggers like this: