fbpx

Instagram marketing trikovi za 2018. (2. dio)

Nastavljamo seriju članaka o marketinškim trikovima, a današnji tekst posvećen je Instagramu kao rastućoj snazi digitalnog marketinga i advertisinga. Već smo objavili jedan članak u kojem smo vam predočiili tri najveća trenda za 2018. godinu kada je riječ o instagram oglašavanju. U današnjem tekstu predstavljamo vam još četiri odlična trika za lakšu i bolju organizaciju posla preko Instargarm platforme.

 

Instagram prodaja promijeniće igru trgovine na malo u 2018. godini

 

Već 2016. i 2017. godine, predviđalo se da će linkovi koji se mogu kliknuti pojaviti u Instagram-u kao glavni marketinški trend … i to se ipak nije dogodilo!

  • Kutija za nakit

    Unikatna izrada u dekupaž tehnici.
    20.00 Add to cart
    Alma Store Dekupaž logo

Prošle godine Instagram nam je dodao mogućnost dodavanja veza sa Instagram Stories, što je sjajna vijest za maloprodajne brendove i izdavače. Odjednom su uspjeli da pronađu kreativne načine za stvaranje prometa na Instagram Stories!

U 2018. godini očekujte novi način za prodaju na Instagramu, ali to neće biti u obliku URL-ova koji se mogu kliknuti. Ukoliko niste naročito vješti u rukovanju Instagram aplikacijama, kao što i navikli od nas nudimo vam našu pomoć – Kukica na Instargramu je odlično mjesto da izlažete vaše prizvode, a naš nalog ima 600 pratilaca. Ovo, takođe, može biti i odličan razlog da po veoma povoljnim cijenama zakupite prostor na Kukicinom sajtu i prepustite nama rukovođenje dijelom vašeg marketinga.

 

Ove godine Vaš Instagram profil neka postane Vaš home page

 

U 2018. godini, vaš Instagram feed će postati jednako važan kao i početna stranica bilo koje web stanice.

Ovo je važno napomenuti zbog činjenice da sve više ljudi brendove prvo počinje da traži na Instagramu, čak i prije nego na Google-u.

Dakle, baš kao što ste proveli vrijeme za izradu fotografija, istu namjeru treba da primijenite na Vaš feed za Instagram. Ovdje Vam takođe mogu pomoći savjeti za kreiranje dobrih fotografija koje smo već objavljivali na Kukici.

Stvaranje sopstvene Instagram estetike od velike jer važnosti za rast vašeg bankovnog računa i može postati suštinski dio vaše strategije marketinga za Instagram u 2018. godini – postojanost estetike pomoći će ljudima da odluče da li uopšte žele da Vas prate.

Obratite pažnju i na statistiku posjetilaca profila u 2018. godini, jer se može desiti da vaš Instagram marketing daje rezultate čak i bez novih sledbenika.

 

Generisanje sadržaja posjetilaca (UGC) i Upravljanje digitalnim pravima biće vruća tema u 2018

 

Instagram se trenutno bavi sadržajem napravljenim od strane korisnika, a uz porast UGC-a dolazi povećana svijest o upravljanju digitalnim pravima za Instagram.

Ove godine vašem brendu će biti potrebna politika društvenih medija i proces za traženje dozvole i odobrenje od vaših kupaca da se repostiraju sadržaji koji su napravljeni od strane korisnika.

Instagram je nedavno implementirao program Facebook Rights na Instagramu, koji omogućava izdavačima i kreatorima da učitaju biblioteku svog sadržaja koji će se pratiti na Instagramu. Izdavači mogu onda blokirati svoj sadržaj ako ga objavljuje neodobreni izvor ili prati prikaze videa.

Da biste izbjegli pad, uvjerite se da pratite pravila i tražite dozvolu prije nego što počnete sa Instagram marketingom ili advertisingom.

 

Da biste uspješno nastavili sa algoritmom pratite promjene – Instagram Marketing postaje još više analitičan

 

Sa nevjerovatno promjenljivim Instagram algoritmom koji, isto poput Facebooka, smanjuje domet i angažovanje, brendovi i influenseri moraju konstantno optimizovati svoj sadržaj za algoritam kako bi dobili visoke impresije i angažovanje.

Alatke za analizu koje pomažu vašim postovima bolje u algoritmu, kao što je Later’s Best Time to Post funkciju, postaju važnije jer brendovi i uticaji pokušavaju da hakiraju algoritam u svoju korist.

Tražite najbolje vrijeme za post, a u tome će Vam najbolje pomoći pomenuta analitika.

Na kraju, ali ne manje važno, da dodamo da, osim sopstvenog rada i truda, velikog prijatelja imate u Kukici koja svojom marketing strategijom baziranom na višegodišnjem iskustvu optimizuje Facebook (više od 6.100 pratilaca) i Instagram sadržaje.

Još jednom Vas pozivamo da postanete dio najbrže rastućeg karavana na Balkanu.

%d bloggers like this: