fbpx

Top 3 Instagram marketinških trendova za 2018. godinu

Pitate se šta će biti na tržištu Instagrama u 2018. godini?

 

Ako se bavite prodajom rukotvorina sebi ste sigurno do sada postavili ovo pitanje. Planiranje prodaje rukotvorina se nikako ne smije ograničiti na jedan kanal, društvenu mrežu ili pak samo jedan sajt kao što je Kukica. Pisali smo ranije koje su prednosti posjedovanja Dućana na Kukici i kako mi zapravo kombinujemo različite kanale kako bi pomogli kreativcima da što prije dođu do prodaje. A to je zapravo svima krajnji cilj.

Na Instagramu se godina pred nama oblikuje kao godina kreiranja više sadržaja zahvaljujući Instagram Stories-u, ali takođe će biti i godina optimizacije performansi sadržaja i plaćenog oglašavanja kako biste povećali svoj domet na ovoj društvenoj mreži.

Da sumiramo, 2018 će biti godina kada Instagram marketing postaje mnogo sofisticiraniji, od novih alatki za analizu do novih funkcija Instagrama.

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

A ako i dalje ručno upravljate instagramom, 2018. je definitivno godina kada ćete morati pronaći Instagram marketing platformu koja će vam pomoći u analizi, planiranju postova i upravljanju vašim UGC-om (User Generated Content – o ovome ćemo kasnije pisati na našem Blogu).

 

KUKICA INSTAGRAM

 

Boost-ovanje Instagram postova u 2018. godini postaje potreba

 

Kada je Facebook kupio Instagram u 2012. godini, najveći strah je bio da će Instagram postati “pay-to-play” platforma poput Facebooka.

Skoro šest godina kasnije, konačno počinjemo da vidimo taj strašni pad organskog dosega.

 

Srećom, Instagram Stories spasio je dan dajući brendovima novi, efikasan i besplatan način povezivanja sa svojim sledbenicima. I čak dozvoljavaju brendovima da dodaju i linkove koji se mogu kliknuti. (Ovo je mali hint kako da promovišete sadržaje van Instagram-a)

Ali ako želite da održite visoki doseg i da budete vidljiviji na Instagram-u 2018. godine, morat ćete uložiti sredstava i biti upoznati sa Instagram oglašavanjem.

Iako su regularni oglasi kompanije Instagram već neko vrijeme prisutni, oni zahtjevaju mali nivo stručnosti za početak. Pokretanje sopstvene kampanje Instagrama nije toliko teško, ali to može zastrašiti mnoge vlasnike malih preduzeća.

Dobra vijest je da sada možete jednostavno boost-ovati redovne postove Instagrama vašim pratiocima (i sličnim njima) bez potrebe za postavljanjem određenih oglasa i ciljanja na Instagram-u.

Promocija posta Instagrama slična je boost-u postova na Facebook-u, jednostavno kreirate redovan Instagram post, a nakon što je objavljen možete odabrati da ga promovišete kako biste dobili više sličnih, impresionih i “posjećenih profila”.

Ako želite da budete u trendu u 2018. godini, sada je vreme da započnete učenje kako optimizovati svoj Instagram marketing sa plaćenim oglašavanjem.

Instagram Stories Ads je tvoje tajno oružje 2018

 

Ne postoji neslaganje da je 2017. godina bila godina Instagram story. Instagramova kopija verzije Snapchata možda neće imati toliko mogućnosti ili filtera, ali 2017. godine je imala rapidan rast u popularnosti broj se povećava na čak 300 miliona aktivnih korisnika dnevno, udvostručujući Snapchat.

Korišćenje Instagrama Priče za poslovanje je suštinski deo vaše strategije marketinga Instagrama za 2018. godinu, ali pravi trend za 2018. će koristiti priče kako bi se stiglo do novih publika.

Kako Instagram oglašavanje nastavi da raste u 2018. godini, pravi pobjednici će biti oni koji rano usvoje kreiranja sadržaja na Instagram Stories.

Reklamna platforma Instahram story-a je relativno nova, objavljena u martu 2017. godine, što vam daje veliku priliku da eksperimentišete i saznate šta sve radi za vaš brend, a troškovi oglašavanja su i dalje relativno mali.

Sa toliko ljudi koji su svakodnevno pričvršćeni svojim pričama, svi ćemo vidjeti u 2018. oglase Instagram Stories kao kreativne i one koji vrše konverzije.

 

Mikro Influenseri

 

Marketing Influencera eksplodirao je u popularnosti zahvaljujući Instagramu, ali 2018. godine nećete morati da imate milione pratioca (ili dolara) da biste ostvarili ovaj trend.

Marketing mikro-influencera je zvanično sledeća velika stvar, a brendovi već imaju uspjeha u radu sa Instagram računima koji imaju manje, ali više angažovane pratioce. Dakle, šta je tačno mikro-uticaj?

Zavisi od toga koga odaberete, ali generalno  mikro-uticaj je uticaj nekog ko ima značajne, ali ne masivne, društvene medije. Ovo bi moglo da se kreće od bilo kog broja između 1.000 i 100.000 pratioca.

Iako su Instagram influenseri postigli neku vrstu “statusa ličnosti”, mikro-uticaji su više kao svakodnevni potrošači, tako da imaju tendenciju da budu veoma relativni i pouzdani.

Predlažemo da posjetite sledeće Instagram profile koje smo odabrali za Vas i koji Vam mogu pomoći da se bolje pozicionirate na Instagramu i doprete upravo do publike koja je za Vas klučna:

 

%d bloggers like this: