fbpx

Heklane torbe iz Crne Gore osvajaju svijet

Heklane torbe, pogotovo one u čije kreiranje mašta umiješa svoje prste, nikada nisu i neće izaći iz mode. Svjedok ovome je mlada kreativka iz Crne Gore, Jovana Đurišić koja zajedno sa svojom mamom Tatjanom kreira heklane torbe koje polako osvajaju svijet.

Kao vlasnice Dućana Shtrikarica njih dvije proizvode predmete od vune, pamuka, akrila, i polako bivaju prepoznate kao svojevrsan brend.

Njihove kreacije danas nose dame i van granica Balkana.

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Heklane torbe

Da se stvaralaštvo ne svodi samo na heklanje i pripremanje heklanih torbi za prodaju, svjedoči Shtrikaricina spremnost da svoj brend dodatno proširi i unaprijedi. Tako je pri kraju 2018. godine Shtrikarica prepoznata kao najbolja među najboljima na II Sajmu mladih preduzetnika, kada je osvojila vrijedne robne nagrade.

 

heklane torbe
Shtrikarica sa predstavnicima UMPCG-a

Shtrikarica ne staje sa pobjedama i podrškama i u ovom mjesecu je dobila podršku od opštine Danilovgrad za dodatno unapređenje svog rada i stvaralaštva. 

Shtrikarici želimo svu sreću a vas pozivamo da posjetite njen Dućan i poručite savršenu, unikatnu heklanu torbu.

 

Bavimo se pletenjem i heklanjem raznovrsnih proizvoda, kroz različite tehnike pleta, koje neprestano umnožavamo. Volimo spoj tradicionalnosti i modernosti, te stoga nastojimo da stvorimo nešto što će zadovoljiti ukuse raznolikog tržišta. U našem radu idemo od izrade miljea i heklanih stoljnjaka pa sve do, danas jako popularnog, “handknitting-a”.

Ručni rad daje jaku satisfakciju i motivaciju, gdje čovjek biva svjestan svojih potencijala, svih svojih sposobnosti, gdje svojim rukama stvara nešto korisno za drugog čovjeka, gdje usreći djecu svim tim vunenim šarama i starije ljude sjeti na neke stare dane kada su i oni stvarali. – cijeli intervju sa Shtrikaricom sa početka njenog stvaralaštva pročitajte na sledećem linku

Svaki veliki san počinje sa sanjarem. Zauvijek zapamti, u sebi imaš snagu, strpljenje, i strast da dosegneš zvijezde i da promijeniš svijet. – Hariet Tubman

%d bloggers like this: