fbpx

Uradi sam Čupavi vuneni tepih

Ukoliko se često igrate na podu sa svojom djecom a želite ih uputiti na kreativnost predlažemo da se zajedno posvetite sjajnom Uradi sam projektu. Vjerovali ili ne, sa svojim klincima možete kreirati prelijep čupavi vuneni tepih.

Nadamo se da ćete kreirati ovaj tepih i učiniti ga „članom“  vaše porodice.

Potrebni materijali:

Debelo predivo

Mreža (podloga) za tepih

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Igla i konac

Papir sa odštampanom mrežom

Permanetni markeri

Uputstva:

Odredite veličinu tepiha

Isplanirajte svoj obrazac: skicirajte različite opcije na papiru sa odštampanom mrežom, a zatim precrtajte onaj koji želite koristiti na vašoj podlozi za tepih, imajući u vidu da će dizajn koji nacrtate na vašem papiru odgovarati podlozi za tepih.
Koristite različite permanentne markere, za prenos  dizajna na podlogu. Postavite dizajn na tepih podlogu, zadržavajući tačnu poziciju tačaka mreže.

Čupavi vuneni tepih

Napravite svoje pom pomove. Isijecite trake prediva dužine 10cm – to će biti noseći djelovi koji drže predivo zajedno. Namotajte predivo oko 5 puta oko četiri prsta (ako koristite tanje, navijte više puta) i isijecite. Polako svucite rolnu sa prstiju i vežite jednu od “nosećih” traka čvrsto oko obmotanog prediva – sada će izgledati kao luk, formirajući skup petlji sa obje strane trake. Zatim isijecite oba kruga petlje, stvarajući dva kraka prediva odvojena nosećim dijelom. Ponovite za svaki pom-pom. Nastavite sve dok ne napravite u svakoj boji. Teško je procijeniti koliko će biti potrebno pom pomova, pa napraviti više, a ne manje.

Čupavi vuneni tepih

Stavite pom pom na podlogu za tepih. Zatim čvrsto ušijte pom-pom na podlogu, kao što biste zašili dugme. Ponavljajte proces.

Čupavi vuneni tepih

Srećno kreiranje!

POSJETITE KUKICA SHOP

IZLAŽITE NA KUKICI

(alephant)

%d bloggers like this: