fbpx

Посетете пет от най-красиви магазина на Kukica

Когато създадохме KUKICA средата на 2017г, като интернет магазин обединяващ ръчния труд и таланта, знаехме само че ще имаме най-креативното интернет пространство на Балканите. Бяхме убедени, че това ще едно много вдъхновяващо пътуване.

В крайна сметка никъде  не може да се намери по-иновативна изработка и креативен дух освен през погледа на един творец.

Щастливи сме, защото можем да покажем разновидността на талантите, занаятите и прекрасните автори. Днес сме избрали да представим пет от най-интересните магазини на сайта.

Радваме се да представим творците в най-добрата светлина. Най-добрата част.  Във всеки  магазин можете да търгувате, поръчвате и да сте един от доволните собственици на уникален ръчно изработен продукт.

  • Parisian caramel bag

    Parisian caramel bagShtrikarica unique caramel bag
    50.00 Add to cart
    Shtrikarica logo

Иновативен Декор за дома #homedecor

Ретро мебели Ана

Ретро“ един от най-актуалните стилове днес, модерен и харесват. Този стил не е пропуснал ръчния труд и занаятите. Креативните автори, които се занимават с изработката на различни предмети декорации и тн., много често избират да работят точно в ретро стил.

Ретро мебели Ана  – се занимава с редизайн на стари мебели, създавайки им нов уникален дизайн.С своята креативност архитект Ана Тошич Йокич създава уникални ръчно изработени предмети. Столове, маси, фотьойли, шкафове, скринове, възглавници, лампи, полилеи придобиват необичаен вид, като се използват първокласни материали, цветове и материи, които идват от различни части на света. Всички мебели са изработени от дърво, обработени с различни техники на репарация, бои на водна основа и най-новите тенденции в дизайна.

Аксесоари от сънищата #dream

Когато в мрежата се хване хубав сън, той нежно преминава през нея и се спуска към главата. Между меките перца преплетени около кръга, който държи мрежата  остава  въздух, който помага на добрите сънища да се отправят към подсъзнанието на човека. Те толкова тихо и нежно преминават между перцата, че често не си спомняме какво сме сънували. По същия начин лошите сънища „не знаят“ пътят през мрежата и заблудени остават в нея до първте лъчи на слънцето, изпаряват се като капки вода и никога не успяват да достигнат до подсъзнанието и да причинят кошмари.

DREAM CHARMS 

Мултиталант #art

Има творци, които използват таланта си в различни категории творчество. Един от тях е част от екипа на KUKICA. Истината е, че за мен всичко е дарба и съдба , учех в 51 СУ гимназия Елисавета Багрянa в София и имах щастието да имам най-добрите учители, които ме научиха на всичко. Изучавахме графика, живопис, иконопис, текстил, мода, приложни изкуства …

VENI M ART

След като завърших училище, две години рисувах витражи за една галерия в Охрид, Македония. По-късно завърших и НХА – дизайн на детска среда, играчки и интериор. Винаги съм била в тази сфера на работа, сферата на изкуствата и занаятите и днес моята работа е в света на изкуството – интервю за KUKICA

 

Дрехи за бебета и деца #kids

Bule Bushke  – уникални, ръчно изработени модели за бебета и деца, които са идеален подарък всяко бебе или детски рожден ден. Бъдете оригинални и подарете нещо, което вашият любим малчуган няма да получи от никой друг. Комбинация от традиция и модерен дизайн, подарък със стойност, който със сигурност  ще бъде запазен в кутията за спомени.

Дами със стил  #moda

Занимаваме се с плетене и изработка на различни видове продукти, чрез различни видове плетки, които непрекъснато разнообразяваме. Обичаме комбинацията между традиционното и модерното, затова смятаме, че можем да задоволим вкусовете на разнообразния пазар. Нашата работа започва с изработка на километри плетени покривки, чак  до най-популярното плетене на една кука.

Ръчната работа дава много удовлетворение и мотивация, когато човек осъзнава своите потенциали, всички свои способности, където човек създава нещо полезно за друг човек със собствените си ръце, прави децата щастливи с всички тези плетени модели и припомня някои стари времена, когато възрастните хора те са създавали.

Магазин  SHTRIKARICA

%d bloggers like this: