fbpx

Защо да купуваме ръчно изработени неща? Креативност, мечти и любов!

Обичаме ръчна изработка, купуваме ръчна изработка и продаваме ръчна изработка.

Често се питаме, защо ръчната изработка е толкова специална, защо ръчно изработените неща са по скъпи, спрямо предметите в магазините или в мола. Понякога сме малко объркани в даването на отговор на този въпрос, но този път ще се опитаме да дадем сериозен отговор.

И така, какво е толкова специално при ръчно изработените предмети?

Преди всичко е много трудно да сравняваме създателите на ръчна изработка и това което те правят с бутици, търговски вериги, магазини и големи компании. Определено не може. Не продаваме по същия начин, не купуваме по същия начин и не оценяваме предметите по същия начин.

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Как можете, например да сравните едно бурканче сладко от ягоди произведено от някоя компания, с това на домашно приготвеното сладко от ягоди от градината, с красиво бурканче и персонален етикет с послание. Просто не е възможно!

Защо да купуваме ръчно изработени неща

Купуването на ръчна изработка е ценно.

Масовото производство предполага огромни продажби на ниски цени. За да успее този процес трябва да сеизползват евтини суровини и евтина работна ръка.

Смятаме, че купуването на ръчна изработка е ценно. Серийното производство предполага огромни продажби на ниски цени. За да може да се използват евтини суровини в този процес ниските производствени разходи позволяват да се запазят ниските цени на артикулите в бутици, големи търговски вериги, магазини и молове.

По-надолу ще видите,че за да се запази тази ниска цена трябва да се наеме евтина работна ръка. Хората по света са принудени да работят за ниски заплати, за да може да се осъществява този процес.

Смешно е и същевременно тъжно,  как същите тези големи компании се насърчават да предоставят  заеми и помощ на страните от които идва евтината работна ръка. А парите? Тези пари идват от тези, който пазаруват в бутици, молове и големи вериги. Лъжлива икономика!

Така че  ,когато купите нарисувана чаша за 1лв. знайте, че зад този лев стоят много скрити разходи.

Ръчно изработените неща са вечни.

Никога няма да изхвърлите ръчно изработен предмет, ако  се “развали“ ,“изхаби“ или излезе извън мода. Ръчно създадените неща не излизат от мода, защото са уникат! Днес или след 50 години.

Ръчната изработка е уникална, точно като мен, като Вас и всеки човек на този свят.

Защо да купуваме ръчно изработени неща

Ръчната изработка е истинска!

Големите магазини, модните къщи и известните марки се опитват да създадат усещането, което занаятчиите и творците осигуряват.

За наше щастие, няма да успеят. Те създават креативни рекламни послания, за да предадат необходимата любов в подхода към клиентите, но това е невъзможно. На рафтовете в мола, в търговския център се усеща полъха на евтината работна ръка, поточната линия…

Купуването на ръчно изработените предмети Вие подпомагате обикновените хора и местната икономика

Не искаме да говорим за политика, а само да кажем, че с поддържането на местната икономика подкрепяте малките производители, семейния бизнес. Знайте, че зад някои ръчен труд се крие млад човек, които мечтае за свобода, майка която плете или бродира до 3ч. сутринта, за да зарадва децата си да види усмивките им или просто жена, която продължава да се бори и да изкарва прехраната си с двете си ръце.

Знайте, че купувайки детски играчки много повече деца се радват, купувайки плетен пуловер създава усещането за топлина , а уникалността на всеки предмет остава да радва поколения напред.

Zašto kupovati rukotvorine

Купувайки ръчна изработка ,ние купуваме за себе си.

Ръчната изработка е празник за нашия преходен живот и нашата култура – нашият живот не е масово производство, култура на потребители опакована в еднакви кутии, където всичко изглежда еднакво и сиво.Всеки занаят разказва приказка за хората, а не за машините.

Става дума за време, труд, любов, които се инвестират във всеки занаят. Става дума за креативността и гениалността на всеки създател и магията на индивидуалното въображение!

Трябва да знаете , че в бъдеще ни очаква технологиите да заемат голяма част от работните места, които днес не обичаме.. На нас ни оставаме да творим и създаваме.

Може да кажете, че сме пристрастни. Може да кажете, че искаме да продаваме. Но не отричайте – покупката на занаяти е далеч по-добра и ще става все по ценена и търсена.

%d bloggers like this: