fbpx

Veni M Art: Рисуване върху текстил, рисуване върху тениска и памучни изделия (фото галерия)

Рисуване върху текстил

Какво може да нарисуваме? – Почти всичко от текстил. Хубавото на рисувания текстил е, че може да бъде изцяло по Ваша идея и вкус да бъде точно това, което си представяте, изображението което искате, в цветовете и размера, който искате. Много хора ще кажат, че е по-лесно просто да си направим щампа, но не забравяйте, че като всичко друго изработено на ръка, така и рисунката върху текстил остава уникална и единствена. – Ръчната изработка е креативност,мечти и любов!

Колкото и пъти да нарисувате една и съща рисунка, тя винаги ще е  различна. Рисуването върху текстил , може да един чудесен начин да създадете уникална дреха, дизайн в къщи, малки аксесоари, също и  доста полезна техника, за да спасите любима дреха или мебел.

Majica Mačka i pređa

Различните материи и техники в рисуването правят този тип изкуство доста обширен. Рисуване върху памук, коприна и различни материи създават уникален и различен вид на рисунката. В снимките по долу ще Ви покажем един от начините да рисувате върху памук. В случая тениска, като Вие може да опитате на калъфка, памучен шал или друг вид памучно изделие.

 • Dekorativna slika

  Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
  10.00 Add to cart
  mirjana.n logo

Какво Ви е необходимо за да рисувате?

 • Бои – текстилни бои. Има различни марки и видове на пазара. Важно е, когато купувате бои те да са предназначени за материята, на която ще рисувате. Боите за памук, полиестер са гъсти и кремообразни. Боите за коприна са на съвсем различен принцип и техниката на рисуване е друга. Те са течни и се нанасят по друг начин, за който ще Ви разкажем следващия път.
 • Памучно изделие – тениска, шал, калъфка или друго. Каквото и да изберете най-важно е да бъде 100% памук. Така рисунката при правилна поддръжка ще се запази, възможно най-дълго. Понякога може да направите малък компромис със състава, да кажем 80% памук и 20% полиестер. Но въпреки всичко избягвайте, все пак памукът е естествена материя, която има незаменими качества.
 • Четки – Дори и да не сте професионалист в областта, качествените материали ще улеснят работата. Най- добрите четки са от естествен косъм, по-скъпи, но по-качествени и с тях рисуването е много лесно и прецизно. В общи линии четките до някаква степен зависят и от вида изображение, дали ще бъде акварелно, живописно или декоративно.

 • Фазер – Плоскост на която да „облечете“ тениската, която ще рисувате. Продават се в строителните и художествените магазини във всички размери. Лесно се почиства. А най-лесно е просто да увиете фазера във фолио, което после да изхвърлите.

 

 • Вода, палитра и салфетка – Вода и салфетка за четките, палитра за смесване на боите.

 

Рисуване

Изберете си изображение, което Ви допада и го скицирате на лист хартия, в размера, в който ще го нарисувате на тениската. С малко вода и боя започвате да скицирате основните линии на изображението върху текстила. Дори и да сбъркате не е фатално. Боите за текстил са покривни и винаги може да сложите друг цвят върху грешната линия. Тайната е, че светлата боя се покрива с тъмна и обратно.

Но преди това трябва боята да е изсъхнала. Често се случва, ако работим акварелно  четката да капне там където  не трябва. Тук е въпрос на креативност. Винаги грешното петно може да се добави по някакъв интересен начин към цялата композиция.

Не натрупвайте прекалено много боя, защото рисунката ще стане твърда, а дрехата неудобна за носене. При натрупването на много боя, има вероятност рисунката  да се напука и да падне бързо.

След, като сте нарисували изображението върху тениската. Изчаквате да изсъхнат напълно боите, защото в противен случай рискувате рисунката да се отпечати на гърба на дрехата. Изсъхналата тениска махате от фазера.

Финал

За край винаги, без значение от материята и размера на артикула, боята се фиксира с ютия – внимателно върху рисунката. Температурата на ютията запечатва боята и предотвратява избледняването й.

За да продадете най-добре Вашата рисувана уникална блузка или друго текстилно изделие е хубаво артикула да носи Вашата марка. Да бъде разпознаваема на пазара. Направете етикет с лого и марка на труда Ви. Прочетете статията, която може да Ви помогне да намерите най-прекия път до пазара на ръчен труд

Снимайте

Снимката е основния елемент в доброто представяне в онлайн пространството. Това е начина, по който да представите продукта си. Снимайте на добра светлина, снимайте детайл, снимайте близки и общи планове. Покажете всички качества на Вашият продукт.

Majica Mačka i pređa

Фотографията, трябва да покаже  перфектната изработка на  предмета и колко добре изглежда на живо, снимката  е  ключов фактор в онлайн продажбите.

Zakačite se na Kukicu – maštajte, stvarajte i kreirajte

%d bloggers like this: