fbpx

Uradi sam: Heklane torbe, spoj mašte i umijeća (plus VIDEO tutorijal)


Heklane torbe, pogotovo one u čije kreiranje mašta umiješa svoje prste, nikada nisu i neće izaći iz mode. Iz tog razloga predstavljamo vam novi razlog, da se uključite u kreiranje svojih komada odjeće i aksesoara.

Za izradu ove torbe trebaće vam malo deblji kanap, i pamučni konac za heklanje u boji (ili bojama) koje želite. Uz volju i kreativnost, takođe morate znati makar osnove heklanja.

Kada je riječ o materijalu pripremite dovoljno kanapa i konca u željenim bojama, a pripremite i svoju heklicu čija veličina odgovara odabranom koncu. Poželjno je da rad sa kanapom bude neprekidan, odnosno da kanap bude u jednom dijelu.

  • Parisian caramel bag

    Parisian caramel bagShtrikarica unique caramel bag
    50.00 Add to cart
    Shtrikarica logo

Heklanje počnite ali prilikom heklanja, ubacite kanap između. Potrebno je da započnete tako da spojite dva reda za dno koje će imati vaša heklana torba ili korpa. Kako to izgleda možete vidjeti na slici ispod.heklane torbe uputstva

Ukoliko pak želite da ima okruglo dno, uže spojite kružnim pokretom, upravo kao kada bi ste heklali kapicu.

heklane torbe uputstva

Nakon što završite sa heklanjem dna i kada dobijete željeni obim, tada krećete sa heklanjem dubine. Sve je isto kao kada biste heklali bez užeta, jedino je važno da njega ne zaboravite. Pogledajte video uputstvo kako heklati dalje:

%d bloggers like this: