fbpx

Slikanje akrilnim bojama: Tehnike Svjetlo i sijenka (Foto i Video)

S obzirom da među prijateljima i članovima Kukica zajednice ima onih umjetnika koji se bave slikanjem, odlučili smo da, za one koji bi željeli da se time počnu baviti, predstavimo još jedan kratak vodič slikanja akrilnim bojama. Kada se savladaju osnove i tehnike slikanje akrilnim bojama postaje sjajan hobi za relaksiranje i uživanje. U ovom vodiču ćemo Vas uputiti kako da unaprijediti slikanje akrilnim bojama kroz savladavanje tehnike svjetlo i sijenka

U prvom tekstu navedene su sve stvari koje će početnicima biti od krucijalne važnosti kako bi rad sa akrilom bio što lakši, jednostavniji, ali i kvalitetniji i učinkovitiji. O osnovama možete pročitati ovdje

U današnjem postu smo željeli uputiti one koji se tek počinju baviti slikanjem akrilnim bojama ili koji žele unaprijediti svoj rad. Koje su to tehnike koje im mogu pomoći da unaprijede igru svjetla i sijenke u svojim radovima.

Slikanje akrilnim bojama Tehnike Svjetlo i sijenka

Prvo pitanja: Da li ste ikada osetili da frustriranim? Toliko radite na slikama – samo da biste na kraju vidjeli da ipak tu nešto nije kako treba?   Da li je to proporcija koja Vas muči? Perspektiva? Možda kompozicija?

  • Parisian caramel bag

    Parisian caramel bagShtrikarica unique caramel bag
    50.00 Add to cart
    Shtrikarica logo

Iako zajedno igraju integralni dio slikanja, najefikasniji način da se vaši crteži pojave trodimenzionalno, jeste razumijevanje kako funkcioniše svjetlosna logika.

Ako linijski crtež stvara proporcije, rukovanje tonom stvara oblik. Teorija se čini jednostavnom, a promjene u tehnikama male, ali primjenom načela o tome kako će ton, svjetlost i sijenka raditi, poboljšaće iluziju oblika u svakom crtežu koji radite – bez obzira na temu.

Najuzbudljiviji dio unapređenja tehnike je da  kada se “osvijetlite”, principi se nikada ne mienjaju. U prvom dijelu ove  video demonstracije gledamo na teoriju, crtež, a zatim crtamo jednostavnu formu fokusirajući se na sijenku, svjetlost i ivice.

Uživajte u videima u nastavku i ne zaboravite da na Kukici možete izlagati i svoje umjetnine i dospijeti do desetina hiljada ljubitelja kako rukotvorina tako i umjetnina. Posjetite sledeći link i upoznajte se sa uslovima izlaganja na Kukici POSEBNA AKCIJA 17€ ZA 12 MJESECI

Slikanje akrilnim bojama: Sve što kao početnik treba da znate

Photo and video: willkempartschool.com

%d bloggers like this: