fbpx

One love tour Алея на занаятите (VIDEO)

Гр.Банско беше един градовете от турнето One love tour. С  музиката на изпълнителите от България и Македония, организаторите на фестивала представиха и Алея на занаятите .Автори от цялата страна имаха възможността да представят творбите си.Иглонабиване,кожени изделия и бродерия. Осен това посетителите на фестивала имаха възможността да наблюдават на място изработка на бродерия, рисуване на икони и др.

Сдружение Родопски хайдути е основано от млади момчета и момичета от гр.Смолян, които  пазят бита и традицията на родопчани. Хаджичоневата къща е частен музей към сдружението. Хората могат да даряват стари автентични предмети, които да се съхраняват. Един от характерните занаяти за града е бил бакърджииството. В обособена стая е показан целия процес на обработка на бакъра. В музея също има стая в която е показана изработката на гайди. Могат също да се чуят и стари  родопски песни.

Занаята плъстене на вълна  е разделен на две техники мокро плъстене и иглонабиване. Шалове с техниката плъстене и интересни предмети – изработени с иглонабиване.

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Бродерия ,бижута от мъниста и естествени камъни,кожени изделия можеха да видят гостите на фестивала.

Талисманът на фестивала – Зеленко тази година призовава всички да се в включат в Световния ден на почистването 15 септември.

Станете част от фестивала One love tour България и Македония.

СКОПИЕ – 16 ЮНИ
СОФИЯ – 30 ЮНИ
БАНСКО – 21 ЮЛИ
ВАРНА – 28 ЮЛИ
ОХРИД – 1 АВГУСТ
СТРУМИЦА – 11 АВГУСТ
КАВАДАРЦИ – 7 СЕПТЕМВРИ
РУСЕ – 8 СЕПТЕМВРИ
СТАРА ЗАГОРА – 5 ОКТОМВРИ

Autor: VeniMArt

%d bloggers like this: