fbpx

Nove šeme na jednom mjestu Preuzmite potpuno besplatno

Postoji toliko različitih zabavnih stvari za heklanje i pletenje! Možete svakodnevno stvarati nešto novo i pri tom nikada nećete ostati bez novih i originalnih ideja za projekte. Za vas drage kreativce na jednom mjestu smo sakupili korisne linkove, nove šeme iz Kukicinog shop-a. Šeme su lijepo organizovane kako biste jednostavno pronašli najinteresantniji projekat.

Pa da krenemo 🙂

U Kukicinom shopu za sada možete pronaći nove šeme sa etno motivima. Dovoljno je da posjetite naredne linkove i poručite šeme. Šeme su potpuno besplatne za preuzimanje i mogu se veoma lako štampati, jer su kreirane u PDF formatu:

Besplatna šema Etno motiv

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Šema Etno motiv

 

Besplatna šema Balkanski motiv

Besplatna Šema Medeni zagrljaj

Ranije smo pisali o korisnim linkovima ruske i drugih zajednica gdje pored šema za pletenje ili heklanje možete preuzeti i veliki broj šema za amigurumi tehniku kreiranja igračaka.

Šeme za heklanje su lijepo organizovane kako biste jednostavno pronašli najinteresantniji projekat.

Engleska zajednica

Besplatne šeme za heklanje – Korisni linkovi

Ruska zajednica

Besplatne šeme za heklanje i pletenje Korisni linkovi (2)

Amigurumi šeme

Amigurumi Šeme za heklane igračke

Pisali smo ranije da je Amigurumi umjetnost pletenja ili heklanja “punjenih” igračaka koja potiče iz Japana. S obzirom da se igračke pune, veoma je važno da rad bude gust kako se ne bi vidjelo punjenje iznutra. Zato se obično amigurumi rade heklanjem i to heklanjem niskog stubića jer je najniži bod i od njega nastaje vrlo gusta tkanina. Vjerujemo da je većina kreativaca upoznata sa tehnikom pa smo stoga danas pripremili  nove amigurumi šeme.

Nove amigurumi šeme Poklon zajednici, obradujte mališane

Amigurumi šeme za heklanje Mali meda (poklon šema)

Kukica

IZLAŽITE NA KUKICI

%d bloggers like this: