fbpx

Home Decor trendovi u 2019. godini

Radost Nove godine, 1. januar je postao naša prilika za ponovno pokretanje. Prilika da se ostavi ono što je loše i prihvati ono što je novo i dobro. Kada odlučite šta sve želite raditi u 2019. godini nemojte zaboraviti na uređenje doma.

Za ljubitelje home decor-a koji traže savjete za uređenje u 2019. godini, prenosimo Vam predloge naših omiljenih dizajnera.

Home Decor trendovi koji su IN i OUT ove godine

IN: ODRŽIVOST (VIŠE JE MANJE)

Home Decor trendovi u 2019. godini

Strateška i svrsishodna kupovina je ključni sastojak održivog etosa.

  • Parisian caramel bag

    Parisian caramel bagShtrikarica unique caramel bag
    50.00 Add to cart
    Shtrikarica logo

Od početnog pitanja:” Od koga kupujete i koje vrijednosti oni predstavljaju? ” do “Koja vrsta materijala se koristi za izradu svake stavke?”

Da bismo upotpunili i istakli posebne djelove, vjerujemo u dizajniranje besprekorne podloge kroz korištenje bezvremenskih materijala, što na kraju izaziva tople emocije kad god ste u svom prostoru.

OUT: EKLEKTIČNI HAOS

Home Decor trendovi u 2019. godini

Kada prostor ima previše stvari “koje se događaju” – do tačke u kojoj jedva možete koristiti površine za funkcije kojima su namjenjene – ​​stvara se haos. Mi volimo eklektizam, i vidjećete ga u mnoštvu predloga  na našem Blogu, ali ono što ne volimo i nadamo se da ćemo se svi oprostiti u 2019.-oj, je eklektizam na steroidima.

Nemogućnost upotrebe dizajna za namijenjenu funkciju je jedna od najvećih prepreka koju vidimo sa ovom estetikom. Sve u šta ulažete trebalo bi da ima svrhu, i mi vidimo da 2019. godine izgleda kao godina redukcije i svrhe predmeta koji se koriste za uređenje doma. Kažite zbogom eklektičnom neredu!

IN: BIOFILIJA

Home Decor trendovi u 2019. godini

Za 2019. godinu se predviđa veće interesovanje za biofiliju – naglašavajući odnos između ljudskog roda i prirode i veza između njih.

Prirodni, organski materijali – poput drvenih podova, kamena, dnevne svjetlosti i biljnog života – podsećaju nas na  spoljašnjost i dovode spoljašnjost i prirodu unutra.

Mi smo društvo zasnovano na mašinama i tehnologiji, ali nostalgični smo prema prošlim tehnologijama i ručnom radu, tako da predlažemo da ovu godinu sarađujete više sa kreativcima. Oni će za vas pronaći savršen dizajn.
OUT: MUŠKO – ŽENSKI DIZAJN

Home Decor trendovi u 2019. godini

Definitivno out trend je rodno obilježje koje se pripisuje motivima i konceptima u dizajnu.
Na primjer, nesigurnost u vezi sa paletama boja dama u odnosu na mačo boje. Rodne teksture i oblici teže da priguše kreativni potencijal i učvrste skrivene predrasude. Pantoneova boja za 2019. godinu je Living Coral, jer njen izbor budi univerzalne emocionalne reakcije na prirodu, dok je neumoljivo radosna.
.

Oni su dodali da je boja izabrana kao reakcija na sve jači prodor digitalne tehnologije i društvenih medija u svakodnevni život. Iz instituta su tražili autentična i podsticajna iskustva koja omogućavaju povezanost i intimnost.

Društvena i živahna, zanimljiva priroda Pantone 16-1546 Living Coral pozdravlja i podstiče vedro raspoloženje. Predstavljajući fuziju savremenog života, Pantone Living Coral je brižljiva boja koja se pojavljuje u našem prirodnom okruženju i istovremeno pokazuje živahnu prisutnost unutar društvenih medija.

Ova boja emituje željeni, poznati i energični aspekt boje pronađene u prirodi. Na svom veličanstvenom, ali nažalost nedostižnom mjestu – na dnu mora, ova živahna i pjenušava boja očarava oči i um. Leži u središtu prirodno živopisnog i hromatskog ekosistema. Ova boja sugeriše kako koralni grebeni pružaju sklonište raznovrsnom kaleidoskopu boje.

IN: MEMFIS DIZAJN

Home Decor trendovi u 2019. godini

Dizajn 80-ih doživljava povratak, kako namještaja tako i izbora boja.  I stvarno primarne boje i oblici nisu vidjeli toliko akcije još od osamdesetih.

Takođe, u našem prostornom planiranju okrećemo se od ravnih, krutih linija namještaja i biramo Vladimir Kagan zakrivljene sofe.

IN: Maksimalizam

Home Decor trendovi u 2019. godini

„Dominacija minimalizma i skandinavskog dizajna, koju karakterišu neutralne boje i jednostavni materijali, konačno opada.

Nemojte se bojati miješati boje, uzorke i teksture. Odnesite zid galerije na sljedeći nivo tako što ćete pokriti cijeli zid, ili dodati dramatičan, veliki komad u vaš prostor. U ovom slučaju, više je više.

Izvor Elledecor

Prevela i prilagodila Kukica

 

%d bloggers like this: