fbpx

Gipsane i stiroporne dekoracije – Jednostavno, lako i uz malo troška uljepšajte sobu

Gipsana dekoracija je popularna vjekovima pa i milenijumima unazad. Sve od antike pa do viktorijanske epohe čini enterijer otmenim i elegantnim. Uz pomoć bordure, lajsni, rozeti i najobičnija soba izgleda sofisticirano.

Gipsane elemente možete kupiti gotove i zalijepiti ih na zid uz pomoć građevinskog lijepka, a posle po potrebi i obojiti, odnosno prekrečiti.

Bordure se najčešće koriste na spoju između zoida i plafona, a može se koristiti i na spoju poda i zida. Kao dekorativna lajsna najčešće ide po sredini zida, što ste mogli da primijetite i u filmovima, gdje gotovo svaka klasična američka kuća ima tu vrstu dekoracije.

Gipsana dekoracija se koristi i oko kamina, vrata, prozora a  u vidu rozeti i na plafonu, oko lustera.

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Jefitnija varijanta je dekoracija od stiropora. Iako smiješno zvuči, izgleda potpuno isto kao gips, a višestruko je jeftinije.

Unutrašnje ukrasne ugaone lajsne, unutrašne ukrasne zidne lajsne, uglovi za zidne lajsne, unutrašnji ukrasni elementi, ukrasne unutrašnje rozete, plafonske obloge, fasadne ukrasne lajsne, fasadni ukrasni elementi – modela je mnogo, cena je pristupačna, montaža laka, bitno je samo da odaberete stil, od jednostavnog do kitnjastog, u skladu sa enterijerom i eksterijerom vašeg doma.

 

%d bloggers like this: