Drvo kao plemenit materijal u svijetu igračaka

Sjećate li se vremena prije ekspanzije digitalnih tehnologija, računara i mobilnih telefona? E pa mi smo odlučili da se vratimo u ta vremena da pričamo i kreiramo nešto što je bilo nezaobilazan dio svakog vrtića i kuće u kojoj je bilo djece.

Riječ je, kao što se mogli i sami zaključiti, o drvenim igračkama, uz koje su odrastale generacije. Često su to i bile prve igračke koje bi dijete dobijalo nakon onih plišanih, namijenjenih najmlađem dobu.

Prednost drvenih igračaka, kreiranih prateći prinicipe Valdorf i Montesori pedagogije, je u tome što djetetu omogućavaju bržu socijalizaciju, zbog toga što ne postoje polna ili starosna ograničenja a sama igra podrazumjeva saigrača i stimulans mašte. Ukoliko su saigrači roditelji uspostavlja se čvršća veza na relaciji dijete-roditelj.

Druga bitna karakteristika Keka toys igračaka je trajnost  što omogućava da se dijete tokom svog odrastanja igra  na različite načine, praveći razne kombinacije i istražujući različite mogućnosti igračaka. Mnogi su ovakav tip igračke ”naslijedili” od starije braće i sestara. Ipak, ukoliko to nije slučaj, Keka toys pružaju savršenu priliku posjedovanja unikatnih drvenih igračaka.

Još jedna od prednosti drvenih igračaka je u tome što su napravljene od prirodnog materijala i potpuno su neškodljive za zdravlje djece. Pored toga neke od odlika drvenih igračaka su: topao, prirodan osećaj drveta, prijatni zvukovi koje drvo proizvodi, drvo nije sakupljač prašine i lako je  za čišćenje. O bojama koje koristimo smo pisali na našem Blogu ovdje.

Postoji mnogo razloga zašto vjerujemo da će se Keka toys brend naći na prvom mjestu kada je u pitanju odabir drvenih igračaka za decu. Navešćemo nekoliko najvažnijih:

  1. Izrađene su od najkalitetnijeg drveta- 100% su prirodne, nisu toksične i kao takve veoma su dobre za dečju igru
  2. Koristimo sertifikovane boje vrhunskog kvaliteta
  3. Didaktičko su sredstvo- igračke koje se koriste kao sredstvo učenja
  4. Djeca sa Keka Toys igračkama uče oblike i uče da sklapaju oblike
  5. Djeca sa Keka toys igračkama uče boje
  6. Uče računanje vremena i matematiku
  7. Uče vrste životinja, hrane, aparate i predmete koji su odraslima svakodnevno u upotrebi
  8. Djeca sa Keka toys igračkama mogu vježbati finu motoriku, a time direktno pozitivno utiču na razvijanje govora
  9. Postoji mogućnost kreiranja potpuno personalizovanih igračaka

Posjetite www.keka.me

%d bloggers like this: