fbpx

Devet genijalnih načina da zajedno sa djecom ofarbate Vaskršnja jaja

Vaša djeca sigurno imaju gomilu bojica, flomastera i tempera u školskoj torbi ili na stolu. Predlažemo vam da ih sakupite i iskoristite da zajedno ukrasite uskršnja jaja. Djeci će biti zanimljivo da upotrijebe svoj školski pribor u ove svrhe. Odaberite omiljenu tehniku za crtanje i ukrasite jaja na nesvakidašnji način.

Za sve ove projekte obezbijedite jaja sa svijetlom ljuskom ili ih jednostavno sami izbijelite kuvajući ih u mješavini sirćeta i vode u istoj razmeri.

Jaja ukrašena voštanim (masnim) bojicama

Odaberite omiljene nijanse voštanih boja, narendajte ih ili usitnite da bi mogli da ih pospete po vrućim skuvanim jajima. Kada počnu da se otapaju napravite zanimljive šare. Ako su djeca manja, lakši i sigurniji način za ovu tehniku je da drže voštanu boju u ruci i šaraju njom po toplim jajima dok se bojica lagano otapa i ostavlja trag.

  • Parisian caramel bag

    Parisian caramel bagShtrikarica unique caramel bag
    50.00 Add to cart
    Shtrikarica logo

 

Jaja ukrašena vodenim bojama

Apstraktne mrlje vodenim bojama postići ćete ako pipetom nanesete tečne boje po jajima. Boje će se razliti i napraviti nevjerovatne šare. Ovaj način farbanja je pogodan i za najmlađu djecu.

Jaja iscrtana temperama

Tempere su idealne za detaljnije iscrtavanje po jajima jer ostavljaju jasan trag i lako se koriste. Svako zna da nacrta crticu četkicom, tako da će ovaj projekat svi članovi porodice moći da sprovedu u djelo. Koristite najraznovrsnije boje kako bi efekat bio što bolji i kako bi crtice podsjećale na šarene mrvice koje se koriste za ukrašavanje slatkiša. Sve ovo možete da izvedete i sa flomasterima.

Crno bijela jaja

Jaja ofarbajte bijelom ili crnom temperom. Kada se osuše po njima iscrtajte sitne detalje. Za crna jaja korstite tanku četkicu i bijelu temperu, a za bijela je najbolje da koristite crni flomaster.

Temperama obojite cijela jaja

Ako ste za jarke permanentne boje koristite tempere ili akrilne boje za farbanje jaja. Farbajte ih u etapama, sloj po sloj i napravite jedinstvene crteže i šare.

 

Detalji iscrtani vodenim bojama

Idealan predlog za sve koji vole detalje i preciznije crtanje. Potrebne su vam vodene boje, tanka četkica i mašta da iscrtate jaja sitnim detaljima poput ovih na slici.

 

Detalji iscrtani flomasterima

Savršen način ukrašavnja za sve koji ne vole nered, a vole savršene detalje. Izvadite flomastere i smirenom rukom iscrtajte šare i detalje po želji. Pored zanimljivih šara i oblika možete i da ispišete neku poruku ili omiljeni stih.

 

Otisci prstiju

Iskoristite tempere kako bi ostavili otiske prstiju i tako napravili ukras na vaskršnjim jajima. Neka vam ovi primjeri budu inspiracija za sopstvene kreacije.

 

Isprskana jaja

Za ovaj zanimljiv efekat možete da koristite staru četkicu za zube koju ćete umočiti u boje i isprskati jaja. Najjednostavniji način da stvorite nešto drugačije i zanimljivo.

IZVOR: Najbolja mama na svetuwww.jennaburger.comwww.letsminleblog.com

%d bloggers like this: