fbpx

Dekoracija balonima uradi sam: Šarena zabava

Pripremate se za rođendansku proslavu ili pravite žurku i želite predivan ambijent za sebe i vaše goste. Baloni su uvijek pravi izbor. Jednostavni za korišćenje i otvaraju ogroman broj mogućnosti za uređenje prostora ili igru. Osim što su veseli i mame osmjeh na lice od balona danas se mogu napraviti sjajne dekoracije. U nastavku ćemo Vam prenijeti nekoliko sjajnih ideja kako dekoracija balonima može veče učiniti nezaboravnom.

Dekoracija balonima uradi sam

 

Kako da napravite lažne balone sa helijumom

Ovi baloni Vam neće istanjiti ton glasa pa možda neće biti u istoj mjeri zabavni kao baloni sa helijumom ali ćete se sigurno moći pohvaliti lepršavim ukrasima koji jure sa jednog kraja sobe na drugi. Baloni, napunjeni helijumom, nisu baš jeftini pa će se ova alternativa pokazati kao sjajna.

Ono što vam je, pored balona, potrebno sigurno imate u svojoj kuhinji, a to su sledeće stvari:

 • Parisian caramel bag

  Parisian caramel bagShtrikarica unique caramel bag
  50.00 Add to cart
  Shtrikarica logo
 • Nekoliko balona
 • Prazna plastična flaša od 1l ili 1,5 l
 • Lijevak
 • Sirće
 • Soda bikarbona

Postupak:

Napunite trećinu flaše sirćetom. Zatim, u balon, uz pomoć lijevka, stavite 2-3 kašikice sode bikarbone, a zatim pažljivo, da se soda ne prospe navucite balon na grlo flaše.

Soda je potrebno da pređe u flašu sa sirćetom. Uskoro započinje hemijska reakcija i balon se počinje puniti ugljen – dioksidom. Ne zaboravite da nije preporučljivo udisati ovaj gas pa nemojte eksperimentisati. Balon ispunjen ugljen dioksidom će lebdjeti nekoliko narednih sati.

Dekoracija balonima uradi sam

Ne zaboravite da kažete drugara da nosi kacigu 🙂

Danas je ultra popularno ukrasiti cijeli plafon sa balonima. Izbor balona ostavljamo Vama a u nastavku prenosimo par ideja. Možete se odlučiti da koristiti samo jednu boju ili da napraviti neki crazy mix. U svakom slučaju nećete pogriješiti.

Dekoracije za dečije rođendane Slatki sto

 

Kako napraviti cvijet od balona

Cvijet od balona je veoma jednostavan za izradu a možete ga naći kao ukras na mnogim mjestima, od shoping molova, restorana, trgova isl. Odličan je dodatak ukoliko radite dekoraciju svadbe, rodjendana, korporativnog event-a ili bilo kog drugog događaja ili proslave.

Za izradu cvijeta od balona je potrebno:

 • 5 balona jedne bole – koristiće se za latice
 • 1 balon u drugoj boji

Postupak izrade cvijeta od balona

Kako bi cvijet izgledao savršeno potrebno je balone naduvati da budu iste veličine.

Za to vam je potreban karton i šestar. Jednostavno napravite dva kruga u željenoj veličini cvijeta i isijecite ih. Ovako napravljeni kalupi služiće vam prilikom duvanja balona kao reper da balone naduvate da budu identični. U narednom videu pogledajte kako veoma lako možete napraviti sjajan dekor sa balonima.</p

Dekoracija balonima uradi sam Tufnasti baloni

Dekoracija balonima uradi sam
tufnasti baloni
Baloni oduvijek daju veselu i zabavnu notu svim proslavama! Ukoliko dodate i tufnice na balonima i imaćete divan detalj. Više detalja o izradi na sledećem linku: asubtlerevelry.com

>>Dekoracije za rođendane uradi sam<<

Dekoracije za rodjendane uradi sam

Dekoracije za dečije rođendane Slatki sto

%d bloggers like this: