fbpx

5 najboljih aplikacija za uređivanje slika na Androidu Prezentujte kreacije na pravi način

Ukoliko ste ispratili naš Blog sigurno ste pročitali i tekst sa savjetima za unapređenje online prodaje rukotvorina. Između ostalog, u tekstu je navedena i potreba za vrhunskim fotografijama koje uz priču o samom proizvodu daju najbolje efekte u prodaji.

Savršeno fotografisanje rukotvorina zahtijeva dobro osvjetljenje, a foto boks o kojem smo ranije pisali predstavlja savršeno rješenje. Omogućava laganu difuziju i jedinstvenu pozadinu ispred koje se artikal postavlja. Profesionalne lampe mogu biti skupe, ali uz Kukicin savjet lako možete napraviti jeftiniju verziju kod kuće.

 

Android uređaji i rukotvorine

Kamere na pametnim telefonima postaju sve bolje i bolje, i samo je pitanje vremena kada će zamijeniti jeftinije aparate koji imaju uporedive performanse, a uz malo dodatne pomoći aplikacija sigurno će ih uskoro preteći.

  • Kutija za nakit

    Unikatna izrada u dekupaž tehnici.
    20.00 Add to cart
    Alma Store Dekupaž logo

Kada smo već kod  android aplikacija, danas vam donosimo 5 aplikacija koje će učiniti da vaše fotografije budu još ljepše. Za kreiranje savršenih fotogorafija rukotvorina, kreativcu ili kreativki je samo potreban prosječan Android uređaj.

PhotoDirector

Kada masivna kompanija koja pravi multimedijski softver poput Cyberlink-a napravi uređivač fotografija za Android, jednostavno Vam mora privući pažnju.

PhotoDirector je na neki način višenamjenski uređivač slika. Naprimjer, možete brzo i jednostavno dodati overlay na slike ili dodati razne efekte, no možete otići i korak dalje i igrati se malo naprednijim finkcijama poput RGB-a, HSL alatki i slično. Sa ovom aplikacijom rukotvorine dobijaju novi sjaj.

 

Shtrikarica

Adobe Lightroom Mobile

Najbolji za najbolje! Adobe je vodeća kompanija u svijetu što se tiče manipulacije fotografija, i Lightroom je standard svakog fotografa. Mobilna verzija Adobe Lightroom-a dolazi sa raznim alatkama i mogućnostima koje su vam poznate sa desktop verzije a ovog puta sve staje u vaš džepu.
Za korištenje ove aplikacije trebaće vam pretplata na Adobe Cloud Photography plan, no ako se ozbiljno bavite tehnologijom i planirate podići nivo fotografija vaših kreacija, nećete moći bez ove aplikacije.

VSCO Cam

VSCO Cam je jedna od najpopularnijih aplikacija za uređivanje slika na Androidu. Ova aplikacija pruža ugrađenu aplikaciju za kameru i solidne mogućnosti za uređivanje, i vjerovatno je san svakog fotografa.

Minimalni interfejs ove aplikacije čini je jako jednostavnom za korištenje, a ako želite da zaprljate ruke – napredne funkcije se nalaze malo dublje u opcijama. Najbolja stvar od svega je što je ova aplikacija besplatna za skidanje!

Snapseed

Ova aplikacija je najpoznatija po svojim filterima i efektima, no pruža i mnoge druge mogućnosti kao što je podešavanje osvjetljenja, kontrasta i saturacije/zasićenja.

Ovu aplikaciju je razvila ekipa profesionalaca iz Nik Software-a, i potpuno je besplatna.

google-play-store-button

Pixlr Express

Od kreatora Pixlr-O-Matic aplikacije dolazi nam aplikacija Pixlr Express. Kao što i samo ime govori, ova aplikacija je za one koji žele da urede sliku, a nemaju mnogo vremena za to.Sve osnovne funkcije su na dohvat ruke, a za one koji žele da uštede još vremena tu je i mogućnost odabira često korištenih funkcija.

google-play-store-button

 

Uz malo vježbe i strpljenja i Vi možete imati savršene fotografije rukotvorina.

 

%d bloggers like this: