fbpx

Великденска украса

Избрахме интересни снимки ,който могат да Ви вдъхновят да направите Вашите великденски украси

С идването на най-големия пролетен празник повечето автори на ръчен труд и занаяти имат тематични произведения с пролетни и великденски мотиви. Осен боядисването на яйцата, което в днешни дни се е превърнало в истинско изкуство, изработката на кошнички, зайчета и всички традиционни великденски мотиви е традиция. Всяка година създателите на  ръчно изкуство стават все по креативни.

От плетени кошнички до хартиени зайчета пролетта завладява всеки и това се личи най-много в цветните украси с цветя и пролетни елементи. Всеки избира, каква декорация да избере за дома си.Разнообразието и креативността са безкрайни, защото в декорациите, както почти за всички празници се обединяват всички видове изкуства, като плетене, рисуване, декупаж и тн.

 

  • Kutija za nakit

    Unikatna izrada u dekupaž tehnici.
    20.00 Add to cart
    Alma Store Dekupaž logo

За тези от Вас, който обичат плeтенето и бродирането, Ви предлагаме няколко идеи, да направите Великденски плетени яйца и да съчетаете плетивата с празничната украса.

Може да изплетете декoрациите в различни цветове, да съчетаете различни видове плетки, да декорирате с панделки или цветя.

За създателите на декупаж предлагаме няколко вариянта, който могат да Ви вдъхновят да направите Вашите уникални великденски яйца уникални и красиви.

По нестандартна идея е декупаж с вестник на великденски яйца с вестник, mоже да декорирате с дантела, връвчица или каквото Ви хрумне.

Така малко по малко великденските яйца може да превърнете в истинско украшение за празника, което да освежи и внесе празнично настроение в дома Ви. Може да направите висулки или кошнички за украса.

За да си направите висящи яйца е необходимо яйцето да е сурово и с помоща на игла да пробиете две мали дупчици и горния и долния край на яйцето и да отстраните съдържанието. Направете декупаж, рисунка или друго. След което с отново с игла промушете панделка или връвчица по Ваш вкус.

Ето и още няколко идеи за дома. Ако вземете клонки и ги  украсите с яйца-висулки и да имате едно уникално Великденско дърво. Изрежете и хартиени висулки на зайци, пилета и цветя. Може да използвате също и материали като филц. Много лесен за употреба, достъпен като цена и ефектен, като резултат.

Великденските декорации изработени от филц могат да бъдат безкрайно много.

Освен „боядисването“ на великденски яйца, декупажът участва и в елементите на украса. Една добра идея са свещите.

Ако пък решите,че искате да зарадвате  по-малките с зайче например, Ви предлагаме да си направите такова, от яйце и уши от филц и лесна рисунка.

 

 

ReproKukica –Материали и инструменти

 Veni M Art

%d bloggers like this: