fbpx

Kukica na “Forumu kreativnih industrija” U Ljubljani

Slovensko Ministarstvo spoljnih poslova i Unija za Mediteran, je uputila poziv Kukici odnosno NVO “Rural – Urban” za učešće  na drugom “Kreativnom forumu Ljubljana 2019”,  koji će se u Ljubljani održati od 12. do 15. novembra 2019.

Forum će okupiti oko 150 kreativnih preduzetnika , kreativnih centara, aktera civilnog društva i kreatora politike iz 20 zemalja, kako bi postavili osnovu za zajedničko djelovanje.

Sa tradicionalnim fokusom na južni Mediteran i zapadni Balkan, ovogodišnji Forum će se pozabaviti stvaranjem mehanizma podrške za podsticanje kreativne ekonomije.

Pod naslovom Creative Capital United, to je poziv da ujedinimo naše snage – regionalno i sektoralno, od obrazovanja do ekonomije i donošenja politika. – navodi se u pozivnici.

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Predstavnici NVO “Rural Urban” pozivnicu su dobili zbog važnog doprinosa razvoju kreativnog sektora u Crnoj Gori.

Kukica je jedan od servisa unutar NVO “Rural Urban” pod kojom još djeluju i Portal Volim DanilovgradDG NET – Eko-turistički servis kao i registar radnih vremena “Radno Vrijeme”

Neki od partnera NVO “Rural Urban” su i Glas ZabjelaPutokaz i Kamp Pod Ostrog

Za Forum u Ljubljani je kreirana grupa mladih kreativnih preduzetnika, kako bi se olakšalo vršnjačko učenje i stvorila regionalna zajednica koja bi sarađivala i van Foruma.

Koncept Foruma kao i nacrt agende dostupni su na veb stranici: creativeforum  dok se Forum može pratiti i na Facebooku.

Ispred NVO “Rural Urban”, Forumu će prisustvovati Milan Mijajlović

%d bloggers like this: