fbpx

Как да подобрите продажбите на базари и фестивали за изкуства и занаяти. Съвети за организиране на щанда и комуникация с клиентите (2)

Въпреки, че Kukica е място за онлайн продажба на ръчно изработени предмети, нашата цел е да подобрим продажбите и маркетинговият напредък на нашата общност от автори  навсякъде. За това сме Ви подготвили статия, в която предлагаме няколко съвета и трикове за по-добри продажби на базари и фестивали за ръчен труд, занаяти и изкуство.

След, като визията на щанда е атрактивна, красива и привлекателна, всичко, което трябва да направите е да разкажете историята, която продава вашия артикул.

Преди всичко, бъдете любезни!!! Никой не би се задържал ,на щанд, където е посрещнат грубо, но усмивката, най-вече искрената прави нещата съвсем различни.

Дайте свобода на хората, пространство: не ги „обграждайтеведнага щом се приближат. Когато някой дойде на щанда и се загледа в някой продукт, оставете му малко време да разгледа и спокойно започнете разговор – разкажете му за начина на изработка на артикула, обяснете му, че е работата Ви е ръчна изработка или ако прецените може да направите малка отстъпка. Клиентите обичат да бъдат специални.

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Давайте информация за работата си. Не изглежда лошо, да разкажете за Вашата работа или просто да завържете разговор дори не по темата. Бъдете отзивчиви и ненатрапчиви, но давайте всякаква важна информация-подчертайте, че всичко е ръчна изработка, опишете материала. Например ако е нещо традиционно, разкажете нешо интересно за традицията. Това са неща, който купувачите и посетителите на базарите за изкуства обичат да знаят.

Започнете приятелски разговор. Веднъж, като започнете диалог и усещате, че върви добре продължете разговора. Никога не знаете, кой какво може да Ви сподели и разкаже. И все пак бъдете обрани и не прекалявайте, защото хората не обичат много дългите истории и най-подробен разказ за историята на работата и продуктите Ви. От друга страна, ако купувачът иска да си разговаря с Вас, а пред щанда Ви има много хора, намерете начин да обърнете еднакво внимание на всички. Говорете с  всички, понякога дори клиентите започват диалог  помежду си. И разбира се винаги бъдете любезни и усмихнати!

Продавайте онлайн на  WWW.KUKICA.COM

Визитки

Ако някой е много заинтересован, но не купува е доста вероятно да няма възможност точно в този момент, но имате възможност за бъдещи продажби. Оставете част от визитките си на масата, а другата част нека Ви бъдат винаги под ръка. Давайки визитката си, кажете нещо Вашето място, в което продавате онлайн, като Kukica или Вашият Личен онлайн магазин.

Помислете за флаери с информация, контакти, Вашите магазини и местата където продавате….

Когато няма много купувачи, не се отегчавайте. Обърнете внимание на минувачите. Ако четете книга или разглеждате Facebook, хората няма да се спрат при Вас и да Ви прекъснат. Разговорите, дори непринудените могат да бъдат чудесен за популяризиране на работата Ви „от уста на уста“. Един човек, може да каже за Вас на много места и много хора.

Ако плетете, добра тактика е да донесете игли и прежда и да работите на място. Хората се интересуват от процеса на работа..Така ще подчертаете характера на Вашите продукти.

Добър подход е да занесете част от работата си на място и да покажете изработването на някой артикул.

Facebook фен страницата в фантастичен ресурс за пазар. Това е отличен начин за популяризиране на локално ниво, безплатно. Чрез споделяне и публикуване на снимки на нещата, които сте направили, може да предизвикате интерес на пазара. Не забравяйте и помощта и съдействието, което можете да намерите, ако използвате Kukica facebook канал и платформа. Повече от 7300 Фейсбук последователи, даващи безкористна подкрепа и взаимопомощ за начало.

Научете, как навреме да обявявате участие в базари и Фестивали или само се доверете на нас, за да направим всичко за Вас.

Бъдете креативни създавайте, другото оставете на нас.

[Total_Soft_Poll id=”5″]

[Total_Soft_Poll id=”6″]

KUKICA INSTAGRAM

Източник: favecrafts.com

%d bloggers like this: