fbpx

ЧЕРЕН ПЕТЪК!!! до -80% KUKICA Handmade

BLACK FRIDAY за дома, аксесоари, бижута, декорации, мода, детски дрехи и играчки.

 

Този месец ,едва ли ще можем да пропуснем всички реклами за намаления промоции и т.н., които се появяват на всеки един момент в онлайн пространството.

 Знаете ли за „ЧЕРЕН ПЕТЪК“ ?

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

 Още една модерна тенденция, която последните няколко години се прокрадна от западните страни и се превърна в ежегодно събитие в местните магазини и базари. Дали тази тенденция вече навлезе в света на хендмейд изкуството и занаятите в България? Остава само да проверим, дали сега не най-добрия момент да бъдем собственици на уникални, модерни и авторски изделия.

 Кога е ЧЕРЕН ПЕТЪК 2019? Ето отговора : Black Friday винаги се провежда първият петък, след Деня на Благодарността в америка. Това означава, че ЧЕРЕН ПЕТЪК 2019 ще бъде на 29 ноември.

Черният петък е символично начало за купуването на подаръци за Коледа и Нова Година.

Така търговците искат да мотивират купувачите да посетят базарите и магазините, за да пазарувате, дори на стойност от която продавача може да бъде на загуба. Това е малка инвестиция, защото ако магазина има посетители шанса да се върнат за още предпразнични покупки е доста голям.

%%% НАМАЛЕНИЯ  %%%     KUKICA online shop

Не е много ясно от къде точно произлиза името ЧЕРЕН ПЕТЪК. Има теория „Черно“ в историята се отбелязват дните, в които нещата не са много добри.

В Америка има два такива петъка. Първият  е през 1896 г., когато е най-големият спад на цената на златото в САЩ. Катастрофа на фондовите пазари в САЩ.

А най-познатия Черен петък е на 29 октомври 1929 г. –тежка световна икономическа криза  през 30-те години на XX век.

Този ден се смята за началото на Голямата депресия. Голямата депресия има тежки последствия както в богатите, така и в бедните страни. Личните доходи, данъчните приходи, печалбите и цените спадат, а международната търговия намалява с повече от 50%. Безработицата достига 25% в Съединените щати, а в някои страни дори 33%.

Последствията от кризата са най-тежки в силно индустриализираните градски центрове, в много страни строителството напълно замира, а селата страдат от срива на цените на земеделските продукти с близо 60%.

 И още нещо…

Американските търговци са правили отчет на своята работа, с червен цвят са изписвали дълговете ,а с черна – приходите. Смята се ,че от там произлиза също името ,,Черен петък“ и както следва преобладаващия цвят е „черно“ , значи всичко върви добре.

 Това е и теория, която мнозина смятат за най-реалистичната.

 Името Черен петък за първи път се появява в началото на 50-те години. Отначало изглежда, че има малко по-различно значение.

По онова време много работници отсъствали от работа казвайки , че са болни,  за да съчетаят Деня на благодарността с уикенда и да получат четири почивни дни. Някои смятат, че се нарича Черен петък, тъй като собствениците на бизнес отчитали не малки загуби. Други обаче смятат, че хората, които са имали време, просто са пазарували със семействата си.

 Масовото пазаруване започва преди 20 години, края на 90те. Последните няколко години и у нас. Търговците вече обявяват, отстъпките и разпродажбите, като все повече от тях правят намаления не само Черен петък, а през целия уикенд, дори цяла седмица. Авторите на хендмейд изкуството  и творците, художниците също участват в черния петък и правят специални намаления на този ден. Не пропускайте тази възможност.

След създаването на интернет магазините, започна и отбелязването на Cyber Monday (Кубер понеделник), специално за разпродажбите в интернет. Той винаги е първият понеделник, след Черния петък. Това е възможността, да вземете всичко, което сте пропуснали.

В САЩ това е старта на голямото пазаруаване между Деня на благодарността и Коледа.

ЧЕРЕН ПЕТЪК 2019

Черният петък е характерен  с това, че най-добрите продажби продължават само няколко часа, тоест докато се продават ограничени количества стоки. Затова трябва да се подготвите за пазаруването навреме.
Пригответе се навреме! Независимо дали сте купувач или продавач.

 В KUKICA Shop, може да откриете намаления през цялата година, но не забравяйте ЧЕРНИЯ ПЕТЪК.

%d bloggers like this: