fbpx

Рисиване с акрилни бои – техника светлина и сянка (снимки и видео)

За всички художници и начинаещи художници – членове и посетители на KUKICA създадохме кратък урок, който ще ви помогне да направите истинска картина съвсем лесно. Ще рисуваме с акрил! Ще рисуваме добавяйки светлина и сянка, за да може предмета да бъде като истински.

В началото на текста ще подготвим всички необходими неща, които са ви нужни  за добър старт.

В днешния материал ще Ви насочим и помогнем да започнете да рисувате с акрилни бои и да подобрите работата си.

Какви са техниките, които ще Ви помогнат да разгадаете играта на светлина и сянка ще Ви представим сега.

  • Dekorativna slika

    Ručni rad Moguća izrada po narudžbi
    10.00 Add to cart
    mirjana.n logo

Рисуване с акрилни бои – светлина и сянка.

Въпрос първи: Чувствали ли сте се понякога разочаровани? Рисували сте, старали сте се, а в крайна сметка нещо не е наред. Дали това не е перспективата, пропорцията или самата композиция?

Въпреки, че тези три компонента: композиция, перспектива и пропорции са незаменима част от рисуването, най-добрият начин да направите триизмерно изображение е да работите със светлосенки.

Ако линеарната скица създава пропорции, то светлосенките създават форма. Изглежда лесно и техниката не е много сложна.Всичко е в основата на светлина и тъмнина.Използвайте светлосенки във всяка рисунка без значение на каква тема е.

Най-лесната техника е да „осветявате“ или иначе казано от тъмно в светло.Този метод никога не греши. Във видеото към статията можем да видим точно това. Рисунка, скица, а след това се фокусираме върху сенките, светлината и линията.

Рисувайте, създавайте, творете! Незабравяйте, че KUKICA е мястото където може да покажете и популяризирате Вашият труд, да научите нови и интересни неща, да споделите и вземете идея, да обмените опит с автори и т.н.

Рисуване с акрилни бои. Всичко, което трябва да знаете за начало

%d bloggers like this: