Dragi posjetioci Kukica platforme, želimo se zahvaliti na povjerenju i podršci koje pružate Kukica timu. Ukoliko ste se prijavili za pokretanje Dućana isti ćemo uskoro aktivirati .

Da li ste znali da je Kukica, po mnogima najbolji regionalni marketplace, odnosno online platforma za prezentaciju i prodaju rukotvorina, svoj kvalitet dokazuje djelima i poslovanjem. Naša zajednica je jedna od najvećih na Balkanu i ta, slobodno možemo reći, porodica rukotvoraca svakim danom je sve šira.

Svoj kvalitet, pouzdanost i potencijal, osim djelom, dokazali smo i umijećem prezentovanja, pa je Kukica izabrana i kao najbolja među 30-ak poslovnih ideja i već razrađenih biznisa. Ovu nagrada nije slučajna već je nastala kao proizvod mukotrpnog rada osnivača Kukice Milana Mijajlovića i ostalih u timu koji su svojim zalaganjem Kukicu popeli na taj pijedastal.

Socijalno preduzetništvo

Jedna velika stvar koju smo uradili je potpuno okretanje socialnom preduzetništvu, gdje Kukica na profit gleda kao sekundarnu posljedicu svog postojanja. Mnogima začuđujuće ali ipak postojimo da bismo pomogli, riješili probleme i zajedno rasli u svijetu koji se stalno mijenja!

Vjerujemo da je budućnost upravo u socijalnom preduzetništvu, zajednicama koje se međusobno podržavaju i pomažu, gdje se posebnost i kvalitet mjere ljudskim osobinama i kvalitetima a ne profitom i količinom novca!

Zato, još jednom hvala vam jer postojite. Vjerujte u svoje snove i svaki dan uradite makar jedno dobro djelo!