fbpx

Не всичко е в ETSY, има нещо и в KUKICA

Online магазините ,като ETSY улесниха продажбите на хората в сферата на искуствата и занаятите да достигнат до потенциални купувачи.Но дори и сега продажбата на ръчна изработка ,може да бъде предизвикателство,както стартирането на всеки малък бизнес.

Въпреки че доставчиците на услуги в ръчно изработени пазари могат да бъдат полезни, с много бизнес и маркетингови стратегии, както и с други кампании, има някои специални функции, които могат да допринесат за вашия успех.

По-долу в текста ще откриете няколко ключови съвета за бизнес успех на пазара за ръчноизработка, изкуства и  занаяти.Ако прочетете внимателно,ще видите как KUKICA,може да ви помогне в всяка една част от Вашата работа.

Не е само ETSY

  • Parisian caramel bag

    Parisian caramel bagShtrikarica unique caramel bag
    50.00 Add to cart
    Shtrikarica logo

Много търговци на ръчно изработени предмети са открили ETSY ,online магазин с повече от милион независими продавачи.Добрата страна на ETSY е ,че разполага с голям брой купувачи на ръчно изработени неща,които посещават сайта. Основното препятствие е, че конкуренцията е висока, цените се движат в драстични размери.Трябва също така ефективно да популяризирате работата си. По-големите магазини, които имат повече от 100 продукта, са склонни да спечелят по-малко потребители.

От друга страна, има много други онлайн магазини, които могат да ви представят с едно и също качество на широка аудитория. Сред тях е KUKICA, която в кратък период е нараснала от местен до регионален магазин със силна тенденция да се превърне в регионална марка като ETSY, с повече предимства – като по-конкурентни цени, антимонополен бизнес, маркетингови услуги, Blog новини и полезна информация.

Маркетингови усилия

Без съмнение, коя платформа използвате,оптималният успех на пазара на ръчна изработка,изкуства и занаяти зависи от ефикасноста при публикуване на вашата марка и продукти.Много дигитални комуникационни стратегии се вписват перфектно с ръчно изработени марки, целеви аудитории и публики.

 

Блогът и социалните мрежи и медииният маркетинг са сред основните, важни инструменти за цифрова комуникация, на които трябва да се фокусирате. В допълнение към своите промоционални предимства, тези инструменти предлагат благоприятна реализация, а в този смисъл Kukica предлага професионални маркетингови и брандинг услуги.

Нашият Blog може да ви даде възможноста да разкажете Вашата история и приказка,а за няколко дена да бъде „чута“ сред няколко хиляди хора в региона.Освен това тук е и нашата Facebook страница,която се актуализира с новите артикули и в ,която вече има около 5000 души. Важно е да отбележим ,че тези хора са както автори така и хора интересуващи се от ръчна изработка и занаяти.

Публикациите и съобщенията в социални мрежи, отнема много време, за да има нужната ефикасност , като тази ефикасност  може да се увеличи за по кратко време чрез платени социални реклами. Екипът KUKICA прави тези кампании ежедневно, като непрекъснато подобрява насочването. За това ни помагат статистически данни с помощта на потенциални купувачи, което допълнително увеличава видимостта на вашето съобщение.

Не подценявайте значението на фотографията на артикула/произведението.

Един от най-добрите и най-важните начини да убедите клиентите да купуват Вашите ръчно изработени продукти, вместо обикновено по-достъпни китайски продукти е да осигурят гарантирано доказателство за стойността. Ако продавате дрехи или аксесоари, например, купувачите искат да видят как вашите предмети се вписват в определен моден стил или сет.Ако продавате домашен декор и аксесоари за дома,клиентите биха искали да видят как Вашите предмети се вписват в даден стил от интериора.

Тъй като купувачите не могат да докосват, пробват или видят на живо стоките в електронен магазин, качеството на Вашите снимки в публикациите играе ключова роля за Вашата  реализация. Ако искате да представите продуктите си в най-добрата светлина или да изглеждат рално, използвайте висококачествена камера с висока разделителна способност, създайте модел и направете снимка, при която естествената светлина подчертава функциите на вашия продукт.

Визуализацията на продукта е ключов елемен в представянети и продажбите на артикули.

СЕО е Ваш приятел

Когато клиента въведе фраза в Google или други търсачки ,или пък клщчова дума в  търсачката в ETSY shop,ще се появят най-подходящите предложения.Важно е да знаете,че функциите на Вашите реклами и превъръщането им в продажби са основава на успеха. Като за това също зависи и  настройки за резултатите от търсенето.

Оптимизацията на търсачките в Google е приоритет на за бизнеса на създателите, които се занимават с продажбата на ръчно изработени продукти. В Kukica използваме инструмента за ключови думи на Google, които оакваме да бъдат най-търсените типовете ключови думи, които очакваме да доведат до конкретен продукт. Инструментът предлага прогнози за броя на месечните търсения за конкретните фрази, които въвеждате, както и за използването на синонимите. Въз основа на тази идентификация и статистика създаваме съдържание и списък в съответствие с най-добрите SEO стратегии.

Останете на върха на ценовата конкуренция

Ценовата стратегия играе ключова роля в успеха. Ако цените на продуктите ви са много повече от типичните конкуренти, вашата целева група може да не се интересува от нея. Обаче таксуването под средната пазарна цена може значително да намали приходите и печалбите Ви. Проведете подробен анализ на цената на конкуренцията, преди да определите цените на продуктите си. Периодично коригирайте цените, за да видите клиентите как реагират на Вашите продукти на различни цени. С течение на времето ще получите по-добро усещане за идеално качество и цени.

Успехът на този пазар обикновено се основава на възможността ви да използвате няколко специфични бизнес стратегии, включително избирането на подходящата платформа, изграждането на влиятелни рекламни стратегии и интегрирането на висококачествени изображения. Онлайн продавачите трябва да се съсредоточат върху тези стратегически фактори, които се продават като собственици на независими магазини.

Nije sve u ETSY-ju ima nešto i u Kukici

Translate from Serbian: Veni M Art

%d bloggers like this: