fbpx

Как да подобрим онлайн продажбите на ръчен труд, занаяти изкуство

Ако представяте ръчно изработени предмети на платформата Kukica или планирате скоро да започнете, най-вероятно бихте искали да знаете как да подобрите своите онлайн продажби на ръчен труд, занаяти и изкуство. В тази статия Ви предлагаме няколко практични съвета как да подобрим онлайн продажбите в интернет на ръчна изработка в платформата Kukica или друга платформа, страница или сайт за ръчен труд и занаяти.

Социални мрежи

Добавили сте артикул и не сте доволни от броя запитвания или продажбите, който правите? Следващият въпрос е какво точно правите? Имайте предвид, че на Kukica има повече от 2200 артикула, а Вие сте добавили  само 3 артикула, вероятността посетителите на Kukica случайно да открият Вашият артикул  е доста малка.

Необходимо е авторът да работи върху популяризирането на неговата работа в социалните мрежи, да споделя линк към артикулите си в Kukica. По този начин артикулът ще бъде посетен, харесван и вероятността за директна онлайн продажба драстично се увеличава.

 • Parisian caramel bag

  Parisian caramel bagShtrikarica unique caramel bag
  50.00 Add to cart
  Shtrikarica logo

 

Ако авторът притежава Персонален магазин на Кукица, то той има преимущества за дигитален маркетинг , който са от плюсовете на лично пространство на сайта. Освен това притежателя на Персонален магазин, може чрез социалните мрежи значително да увеличи своите позиции в интернет търсачките, като Google,  Yahoo, Bing.

Достатъчно е да добавите линк от Вашият Персонален магазин в страницата ви или в личният Ви профил в Facebook, в профил в Instagram и др. По този начин позицията и видимостта на Персоналният магазин значително се увеличава. Споделянето на артикули, интервюта и статии, които са свързани с Вашият магазин също допринася за по-добри позиции.

Екипът на Kukica ежедневно полага усилия да популяризира артикулите и авторите, както и да оптимизира позицията на платформата в интернет търсачките. Достатъчно е да потърсите ключова дума свързана с Вашият артикул или марка и ще видите отлични позиции ,който може още да се подобрят.

Фотография

Създателите често прекарват по-голяма част от деня си в изработката на уникални предмети, а когато дойде време за снимка интензивността на работа и снимане, не е както при изработката. За това изработете предмета направете  си почивка – кафе, освежаваща напитка и снимайте, че дори и на другия ден снимайте. Най-добрата светлина за снимане е естествената, no не пряка слънчева светлина.

Проучванията показват, че визуалното впечатление първите 5 секунди е решаващо за купуването на предмет. След това зависи от цената и описанието на артикула. С две думи имате задача да получите впечатление  през първите 5 секунди. Фотографията, независимо от това колко перфектно е изработен  предмета и колко добре изглежда на живо, снимката  го прави ключов фактор в онлайн продажбите.

Ако продавате мебел, опитайте се да покажете как изглежда в интериора, например.

Детските играчки е най-подходящо да се снимат сред деца,банския в композиция с  морски декор на плажа или облечен на момиче. Целта е да купувачът да усети максимално предмета.

 

Трябва да вземете под внимание осветлението, копозицията и всички детайли който се намират зад и около артикула. На нашият Блог редовно споделяме статии и трикове за по-добри снимки. Предлагаме Ви да отделите малко време за четене и експериментиране. Все пак това е Вашата марка и труд. Полезни съвети и трикове може да видите тук и тук.

Описание

Бихме се зачудили, ако в супермаркета продуктите не открием описание, срок на годност, състав и алергени. А защо с ръчно изработените изделия да е различно? Потенциалните купувачи не могат да докоснат и да видят на живо предмета, за това те искат да получат информация  за него. Нека ги улесним! Доброто описание трябва да съдържа следните въпроси.

 • Какво продавате?
 • За какво служи изделието?
 • Какъв цвят е? (включително ако е разнообразни цветове е хубаво да се опишат)
 • Какви са размерите на изделието?
 • За кого е предназначен продукта?
 • Начин на употреба и функционалност?
 • Какви материали сте използвали?
 • Съдържа ли алергени?
 • Какъв е продукта на допир?
 • Как се поддържа Вашият продукт?
 • Кой поема транспортните разходи?

Aко имате отговори на горните въпроси – имате съвършено описание на артикула. Информацията за Вашият продукт може да представите по различни начини. А въпросите да Ви насочат. Ако пък имате дарбата да пишете може да разкажете цяла приказка за Вашия артикул.

Намерете пазар

Маркетинговия подход и проучване на пазара е ключов елемент в добрите продажби. Бъдете уникални. Aко в Вашият град има голям базар за играчки, Вие също решите да правите играчки – направете ги уникални, различни и иновативни като дизайн и цветове например. Така процента за привличане на клиенти е доста по-голям. Допълнете пазара. Разберете какво се търси, какво предпочитат клиентите. Ако пазара е пренаситен с играчки за деца, направете дрешки или аксесоари за деца, например.

Google Trends е един много полезен инструмент, който ще Ви помогне в проучването на пазара спрямо сезона, таргета клиенти, вкусови предпочитания, модни тенденции, интереси.

 

%d bloggers like this: